Mellansel here we go!Nu har roadtripen mot Mellansel börjat! Jag söker tillsammans med sju kompisar från musiklinjen på skolan, vi är både sångare och gitarrister samt basist och trummis som söker Pop&Rock och Funk and Fusion (jag söker endast den sistnämnda). Skolan ligger utanför Ö-vik och bilfärden lär ta ungefär fem timmar från Luleå. 

FÖRRESTEN! Jag kom in på Billströmska, afrolinjen på Tjörn utanför Göteborg! Beroende på resultatet på Sjövik och hur det går på Mellansel vet jag inte om jag ska tacka ja ännu, men om jag inte kommer in på någon annan skola är jag fett taggad!!

Hejdå Sjövik.
Nu sitter jag på tåget från Sjövik, där jag sökt jazzsång! Det var min lärare Monica som främst tipsade mig om att söka, eftersom just sångundervisningen är så oerhört bra, vilket jag verkligen håller med om. Skolan ligger oerhört vackert precis vid en sjö i dalaälven, det finns möjlighet till padling, textil- och keramiktillval OCH skolan har nordens största bastuaggregat! Inte helt fel. 
Dagen gick ut på fyra olika delprov: teori- och gehör (skrifligt), gruppledning, övriga färdigheter och huvudinstrumentprov. 
Vid gruppledningen var vi fyra sökande och fyra elever som först lekte en lek, vi fick lära oss en kanon och efter det själva komma på något vi ville lära ut till resten av gruppen. Övriga färdigheter-provet hölls också av elever, där man först skulle spela ackordsavista, alltså få en ackordsföljd framför sig och sedan spela direkt från pappret, på detta fanns fem olika nivåer då det blev svårare och svårare ackord, samma sak gällde även sångavistan som sjöngs efter noter. Efter det skulle man framför en visa a capella, och sedan fick man spela lite vad man ville av det som fanns i rummet, jag valde piano och gitarr. Som tur var sa eleverna att detta prov endast gav pluspoäng och inte något avgörande på det sättet, skönt!! 
Själva sångprovet gick inte så jättebra för min del, jag sjöng jazzklassikern Round midnight och Monica Zetterlunds När Charlie är född. MEN alla har varit så oerhört trevliga och fina, imorse åkte jag och Sérgio som är kursföreståndare in till Avesta och lyssnade på Vokalensamblen som hade gig, de var så jävla bra alltså, jag njöt hela tiden. 

Hoppas hoppas hoppas jag kommer in. 

Billströmska here I come

Allt blir roligare med bilder så här är en på mitt stökiga rum. Om ni är intresserade. 
I ALLA FALL!
Hela kvällen har ägnats åt sångövning för imorgon åker jag iväg till Göteborg! Tidigt på fredagmorgon tar jag en buss till Tjörn och Billströmska folkhögskolan. Musiklinjen har bara en inriktning som är afro (jazz, soul, blues osv) och som vanligt söker jag sång. Det känns svinnervöst såklart men inte lika jobbigt som förra gången, dessutom tänker jag kombinera resan med att träffa mormor och dricka kaffe i skogen. 
Well well, vi hörs!


Det här är en del av mitt gymnasiearbete där jag söker olika musikfolkhögskolor (främst med jazzinriktning) runt om i Sverige, bloggen kommer bestå av allt från bilder på tågstationer till tankar om pretationsångest. Mitt syfte är framförallt att inspirera andra till att söka folkis, ge en inblick i hur det kan se ut och kanske kan jag svara på frågor om det skulle förekomma. Det vore jättekul om ni ville läsa och framförallt PEPPA MIG för det här kommer bli väldigt läskigt men roligt!
RSS 2.0