WOHO!

Jag kom in på SJÖVIK! 
Efter alla prov var det denna skola jag fick bäst känsla för, både musikaliskt men även själsligt (?). Efter Billströmska-provet blev jag väldigt deppig och tappade självförtroendet nästan helt och hållet. Förstod inte varför någon skulle vela ta in mig. MEN! Efter sista provet på Sjövik var genomfört fick jag beskedet om antagning till Billströmska, och efter några dagar kom samma besked från Sjövik.  
 
I ett tidigare inlägg beskriver jag mer utförligt om min uppfattning om skolan men en sak kan jag säga med säkerhet:
jag har bestämt mig för att börja där hösten 2015.  
Jag kommer alltså sitta och öva skalor i ett rum som på bilden ovan i ett helt år!
 
Det känns fantstiskt! Så många spärrar och spänningar i kroppen som släpper. För några dagar sedan fick jag även reda på att jag kommit A-reserv på Mellansel, vilket jag också är nöjd med. Dock fick jag inte lika bra känsla av Mellansel som jag fick av de andra skolorna så därför bekymrar det mig inte alls att jag inte kom in.  
 
SJÖVIK SJÖVIK SJÖVIK!

Mellansel!

I tisdags var det som sagt dags för Mellansel, jag drack kaffe ur kosa i baksätet i Jespers bild och mådde bra. 
Vi kom fram rätt sent på kvällen, hittade nyklar i ett kuvert och gick till ett stort gult hus där vi övertrötta men glada spelade spel och var högljudda. 
Dagen efter var det dags för prov! På förmiddagen var det delprov 1, då man skulle sjunga/spela en av de obligatoriska låtarna man valt. Sedan blev man eventuellt kallad för att få göra delprov 2, vilket bestod av den andra låten, a-vista och teoriprov. Första låten jag sjöng blev Your Love med Samuel Ljungblahd och det gick bättre än väntat och var fett roligt! 
Gitarrister!
Sångerskor!!
I väntan på delprov 2 som gick sådär för mig. Jag sjöng Higher Ground med Stevie Wonder. Å andra sidan kände jag inte att Mellansel var något för mig, jättefin skola med jättefina lärare - verkligen!! Men jag kunde inte riktigt se mig själv där i höst. Men några av de andra i vårt lilla gäng verkar taggade så jag hoppas verkligen att de kommer in!
När alla gjort sina prov, åkte vi till Burger King i Ö-vik och sen åkte vi hem!


Det här är en del av mitt gymnasiearbete där jag söker olika musikfolkhögskolor (främst med jazzinriktning) runt om i Sverige, bloggen kommer bestå av allt från bilder på tågstationer till tankar om pretationsångest. Mitt syfte är framförallt att inspirera andra till att söka folkis, ge en inblick i hur det kan se ut och kanske kan jag svara på frågor om det skulle förekomma. Det vore jättekul om ni ville läsa och framförallt PEPPA MIG för det här kommer bli väldigt läskigt men roligt!
RSS 2.0