helgplaner.

den här helgen händer endast roliga saker!
ikväll börjar det med maskerad hos emilia, kommer bli så extremt bra och roligt tror jag.
på lördag är det rädda jorden festivalen i svartöstan hela dan! magnus ekelund spelar bland annat, bäst. 
söndag är det femipyssel men det vet ni ju redan. 
 
ha en fin helg, puss.

mer från engångskameran.


yrsa på café 60 i stockholm.
bästa bästa bästa mormor och ingemar i göteborg.
min syster i trädgården.
och jag som kände mig flott med sommardrink.

feminism och sånt.

ja. på senaste tiden har jag tänkt väldigt mycket på just feminism och blivit oerhört inspirerad. kan väl börja med att säga att jag är feminist (vilket är helt självklart, jag borde inte ens behöva säga det. alla som vill att det ska vara jämställt mellan det manliga och det kvinnliga könet är ju feminister, egentligen). det som är så erhört bra är att jag också har massa kompisar som också är engagerade, fantastiskt.
tänkte skriva lite punkter om sånt som inspirerar/händer/informerar just nu.
 
♀ i vår/sommar har jag varit på två jämställdshetutbildningar som inte bara har handlat om feminism utan också om diskriminering mot exempelvis homosexuella, personer med funktionshinder, invandrare osv. mycket inspirerande.
♀ imorgon ska jag tillsammans med lovisa och filip (som också varit med på utbildningarna) sjunga och spela några låtar på RFSU i luleås årsmöte på café lina. egentligen så håller ju RFSU mest på med sexuella rättigheter osv men jag tänker att det hänger ihop lite grann. oftast brukar det vara så att de som tycker att en ska få älska (med) vem man vill också tycker att män och kvinnor ska ha samma rättigheter. hur som helst så blir det roligt att sjunga för någonting bra. plus att vi får gratis fika.
♀ jag har blivit inbjuden till facebooks bästa grupp av mina bästa femivänner. där läggs det upp allt ifrån såna här fantastiska bilder till såna här knäppa texter. obs obs vi är inte bara tjejer i gruppen. åter igen, män kan (borde) också vara feminister!
♀ spelningslitan ☆GIRLPOWER☆ på spotify!
♀ boken bitterfittan av maria sveland som jag fått av min syster! vill börja läsa nu nu nu.
♀ på söndag är det femipyssel med några från femigruppen och det kommer bli såååå roligt!
 
ja, det var det ungefär. vill bara tillägga för säkerhetsskull om någon tagit illa upp att jag inte är en manshatare, det är inte samma sak. jag älskar killar, jag attraheras av killar och har flera manliga vänner. jag försöker se människor som individer, inte som kön.

onsdag.

jag såg de här byxorna. tänkte herregud vad snygga. jag provade de här byxorna. tänkte herregud vad snygga. funderade på de här byxorna. tänkte herregud jag som bara har kjol inte kan väl jag ha såna här. funderade ännu mer på de här byxorna. tänkte herregud varför inte? köpte de här byxorna!
detta senaste inköp kommer från monki. tröjan från carlings. jackan köpte jag på cheap monday- rean på weekday i göteborg. halsbandet är gina tricot (måste erkänna att de har riktigt fina smycken faktiskt) och skorna är ju converse.
 
förutom att se ut så här hela dagen så utforskade jag, jennie och josefine skolbiblioteket och diskuterade på svenskan. jag och linnea pratade om beyond retro och på lunchen fick jag veta att filips och benjamin/diddleys band kommer spela på lördagsrock samtidigt, lär bli magiskt. 
åh mina nya classmates är bara bäst.

peace and love engångskameran.


det blev inte så många bilder som blev bra men det spelar ingen roll. bara tanken på peace and love igen är ju gåshud och pirr och extrema lyckokänslor så jag vet inte vad.
emma och moa i långkjol på trappa utanför willys som livnärde oss.
ultimata campingklädseln, gick knappt att ha på sig något annat.
i väntan på björnstammen (?) eller något annat fantastiskt band. 
dålig bild från världens finaste park som var mycket mysigare än vad den ser ut.
moa och jag som var pepp på festivalkvällen.
veronica maggio som var såååå mycket bättre än sist jag såg henne.
moa och emma som blev trötta i benen efter konsertdans.
och här är alla fina gällivareflickor som jag åkte till borlänge och spenderade sommarens bästa dagar med. moa, ellenor, evelina, emma och hanna. 
tack för att ni är bäst och att peace and love blev bäst tack vare er. 
 

hungern, den sitter i rösten. inte i magen. i rösten. därför är vi tysta om saken.

ja. jag tänkte att det behövdes lite färg här. nu när hösten kommer och allt.
på tala om hösten så tror jag tjugohundratolvs första höststorm tog fart natten mellan måndag och tisdag. då lyssnade jag på blandband, drack té, tänkte på livet och hade halsduk inomhus vilket är lika med extrem höstfaktor. och jag har åkt till buss till skolan. i regn. höst höst höst love love love.
tror hösten kommer bli speciell och jobbig och fantastisk. precis som det ska vara.
 

ibland så blundar man hårt. kanske man bett om något gott. jag vet då inte hur man ber men var det en bön så bad jag för oss.

min systeryster har varit här i helgen.
vi har lyssnat på damien rice pratat patriarkat ätit glass dansat i köket skapat smycken av rönnbär brottats i sängen bytt koftor klippt hår och skrattat sönder magen. ungefär.
nu är hon på tåget på väg till göteborg för att fortsätta bli skådespelerska och det känns ganska lugnt den här gången, även fast jag inte vet när vi träffas nästa gång.  

yeah yeah yeah.

hejhej! idag är jag bara så otroligt glad. ni vet när man bara är det.
börjar halv ett, hittar till gymnasiebiblioteket, trycker fram maskinkaffe men glömmer kopp och får kaffe över hela bordet plus fem kronor åt skogen (fast det var extremt roligt), får reckordmånga likes på instagram, inser att min klass nog kommer bli bäst, inser att tjejer redan är bäst, trivs fantastiskt bra i luggen, blir inbjuden till bästa evenemangen, köper strumpbyxor, lagar laxmiddag, blir pussad i nacken av storasyster som kommer hem med ett tjoho hej här är jag alldeles oväntat!

nu ska vi se fångarna på fortet, livet äger.

my name is harvey milk and i'm here to recruit you.

okej, nu ska jag försöka berätta så logiskt och kortfattat som möjligt. 
det här är en verklighetsbaserad film som utspelar sig i slutet av sjuttio-talet.
harvey milk går från att vara en vanlig hippie i san francisco till att bli en välklädd politiker för att kunna kämpa för homosexuellas rätt i samhället. 
den här filmen är fantastisk. den är det roligaste och sorgligaste jag sett. 
den här filmen måste alla se. alla från homosexuell till homofob.
den här filmen ger mig hopp om framtiden.
milk är namnet mina vänner. milk milk milk.

instagram ☂

jag var glad över ny telefon och läste extremt bra bok.
picknickade med bästisar.
hängde på gulan två kvällar i rad med bra personer.
flyttade in på den här rosa verandan i rörbäck i ett dygn och blev väckt halv sex på morgonen av finaste hunden som ville mysa. 
såg bästa markus och var peppad på första skoldagen plus ny lugg!
jag heter @misslinnealo kompisar, om ni nu är intresserade.

dag nummer ett.

nu har jag gått min första dag på gymnasiet omg omg omg. jag fattar fortfarande inte så mycket men min mentor är gullig och jag har koll på hela musik- spetsgänget och det blir nog bra med min klass som mest består av tjejer och jag går med filip, benjamin och malin så helt ensam är jag inte. knäppt att jag går gymnasiet nu, bara sådär. 
skypade med emma som är utbytesstudent i australien (helt sjukt modigt) nyss och hon mår bra och det känns jätteskönt. puss älsklingsemma vi hörs snart.

musikens makt tjugohundratolv genom min telefon.

hängde med de här människorna.
började med att se mattias akbergs begravning och det var så förvånansvärt jättejättebra! 
efter den underbara konserten blev det kallt så vi gick till filips etta (han har en alldeles egen, kommer typ flytta in där) för att dricka té. men när klockan började närma sig halv ett drog vi oss tillbaka.
för då började markus krunegård!
och han var fantastisk.
allt med honom. hur han pratade om tornedalen och slängde med håret och spelade gitarren och spelade pianot och sjöng de där texterna som jag också kan sjunga. 

hjälp mig.

nu har jag kollat runt jättejättemycket på olika iphone skal så jag är alldeles matt.
dessa två är favoriterna men det är så oerhört svårt att välja, så om ni kunde vara hemskt snälla och lämna er åsikt i kommentarfältet skulle det uppskattas.
puss och tack på förhand.

bästa dagen.

i måndags träffade jag mina älsklingar på floras. 
tilde.
som var magisk runt ögonen.
sagis.
jag, hejhej!
och stina. vi åt kanelbullar från take away och pratade om feminism och om hur bäst tjejer är.
efter ett tag kom tilde och stina på det utmärkta idén att åka och bada på gulan.
så det gjorde vi!
spontan badbrud.
tripple fuck patriarkatet.
älskling!
varför måste jag alltid skela för att se söt ut?
satt där i många timmar tills det blev lite kallt, så då åkte alla hem till sig och åt middag.
men sen blev det efterrätt på max!
fast glassmaskinen var sönder och det var såhär kul (pil som pekar uppot).
åkte till andra max som man aldrig är på men konstaterade att vanliga är bäst forever and ever.
 

allt mellan ellen, fem år och elias, elva år.

igårkväll kom jag hem från lägret.
jag har gett ut gitarrlektioner, hittat världens gulligaste tremänning och sjungt med tillhörande rörelser. jag har visat små pojkhänder hur man fingervirkar, sett de små händerna pyssla med ringar, armband och halsband, sett små flickhänder hålla i för stora hammare och spika bräder med all sin kraft. jag har sett trötta ögonlock och uppmärksamma öron som lyssnat till godnattsagan narnia för att sen krypa ner i sovsäcken klockan tio på kvällen bland lätta men djupa andetag runt omkring en. jag har känt lätta huvuden och honungslent hår mot revbenen och lyssnat och lyssnat och lyssnat på "kan du gissa vad jag gör nu?" och "titta linnea, titta nu!" gång på gång. jag har hällt upp röd och gul saft i platsglas, umgåtts med vänner bestående av de andra unga ledarna och lärt mig nästan alla de tjugosju namnen utantill.
det var ett fint läger.

abisko.

Jag var ju i fjällen några dagar och jobbade med pappa. Det såg lite ut såhär.
Linneor! Åh det bara kryllade av dem, alldeles fantastiskt.
Vi promenerade till abisko canyon där vattnet är alldeles grönt och lever som vilken själ som helst.
Och så jobbades det. Här har vi min far biologen som jag och sofia brukar kalla honom. Eftersom träden var uppätna (som var anledningen till vår tillvaro i fjällen) var det som att vi kommit till hösten, och kallt var det.
När arbetet var slut åkte vi över till den norska sidan vilket jag var väldigt pepp på eftersom jag aldrig tidigare varit i norge. Blev dock en smula besviken på narvik som hade vanliga affärer och var ganska smutsigt. Tror att naturen runt omkring skulle varit mer uppskattat. Men nu har jag varit i norge i alla fall!
Det är något med fjällen alltså. 
På hemvägen tog vi en glass vid älgfarmen och satte oss sen i bilen hem mot luleå och nickade och hmade till elsas sommarprat.
Jag har insett är jag blivit frälst av fjällen, efter att jag varit i saltoluokta också. Trivs så oerhört bra i naturen och som sagt, svenska däggdjur/skogsdjur/rovdjur är kanske det bästa som finns. 

systerystern fyller tjugofem.

Eftersom att jag haft så mycket för mig den senaste månaden så kommer bilder från sjuttonde juli sjuttonde augusti istället.
Vi började med presentöppning av bland annat bersåkoppar (!) och sen satte vi oss i trädgården med tårta och té.
Mys mys mys.
Sen åkte vi till centrum och fikade på ett tak och pratade om jobbiga saker som känns mycket bättre efter att man pratat om dem. Det är något magiskt med storasystrar alltså.
På kvällen kom fanny med ännu mer presenter.
Bästisar.
Och såhär fin blev min syster när fannys presenter blivit utplacerade på henne.
Sen åt vi middag på restaurang i solsken och sen cyklade jag vidare för att se på solen med mina bästisar.
Puss puss puss älskade syster.

jag bara far bort hela tiden, fast det är ju kul i och för sig.

Idag åker jag till bästa sundet för att vara ledare på ett minimusik/kojbyggarlägret. Kommer bli kalas tror jag. På fredag är jag hemma igen, fast då åker jag till rörbäck för att måla akvarell och baka bröd med min enda bästis över sextio. Men sen är det ju musikens makt och då är jag ju hemma, såklart. 
Ta hand om er kompisar.

woho!

lyckoruset:

untitled by heddaselder on Flickr.
Nu är äntligen telefonproblemet löst! Är nu mera ägare av en ny iphone plus nytt nummer. 
Detta betyder dessutom att jag kommer vara aktiv på instagram igen @misslinnealo. 
Hejhå vi hörs.

musik- och kulturkollo på vallen.

ATTENTION ATTENTION! Nu kommer bildbomb.
Foto: Ingela Lekfalk, Lovisa Lindberg Lekfalk, Fredrika Johansson, Filip Lundgren, P-A Burman, Amanda Ögren, Annastina Thörnlund

Nu har äntligen depressionen efter lägret börjar släppa men det är verkligen lika hemskt varje gång med post production depression. Vill bara pussa på alla fina kollodeltagare, kolloledare och musiker. Och Ingela och Fredrika såklart som fixar så jag får hålla på med det här som är så otroligt roligt. Och Tillsammansföreställningen var kanske det jobbigaste och bästa jag varit med om, ni är min familj människor på sista bilden med alla skrattattacker/tårar/svett/strömavbrott/rep vi varit med om denna vecka. 

.

Hej! 
Först och främst måste jag bara fråga om bloggen ser konstig ut?  För mig så gör den det. Ni kan väl säga till, snälla?
Jag är hemma från lägret och både kalastalang och tillsammans är över vilket är tråkigt men samtidigt skönt. Jag har i princip sovit de två senaste dagarna. 
Det är tråkigt att blogga för tillfället, men det kommer nog igång när skolan börjar. 
Imorgon åker jag till saltoluokta där min syster jobbar, åh det blir fint med fjällen. 
Nu vet ni att jag lever. 
Hejhej.

RSS 2.0