a boy is dancing around in the livingroom, it´s monday morning.

Jag har så fruktansvärt mycket att göra. Idag åker jag till peace and love (!) och är sedan borta ytterligare två veckor på äventyr. Detta betyder ungefär ingen uppdatering, kanske. Vi får se.

Detta är framförallt riktat till mina polare:
Min telefon är försvunnen så jag kan heller inte använda instagram :( men kan ju alltid låna emmas under denna vecka. Nu har jag lånat en telefon av en kompis med ett relativt dåligt simkort (hata comviq) så jag kan inte smsa supermycket och inte heller ha överdrivet långa samtal. Ni som inte redan sett det på facebook  kan skicka ett sms till 0729065291 med ert namn så ni hamnar i min kontaktlista. 

Gah jag är så stressad, och det ska jag ju inte vara. Kommer göra så otroligt roliga saker kommande veckor och jag är ju jättetaggad men jag glömmer bort det hela tiden. 
Måste komma ihåg att andas och äta och sova.
 

känslan just nu.

hörs sen.

sommarplaner.

♥ På fredag är det midsommar och det kommer firas i Jonathans stuga på en ö med honom, emma, gustav och johannes. Vi tänkter ha blommor i håret och somna på morgonen. Så peppad!
♥ På måndag hoppar jag på tåget till borlänge och upplever en vecka peace and love och bor i ett tält med emma och hennes vän moa med tältgrannar som består av ännu fler gällivareflickor. Tänker leva på konserver och gå på så många konserter att jag inte kommer klara av att höra en ton på minst en vecka efter. Så extremt peppad!
♥ På söndagen lämnar jag borlänge och tar tåget till göteborg och min underbara mormor på landet. Har till och med fått egen nyckel. Är där i hela tio dagar, alltså från första till tionde juli. Åh, ser fram emot att plocka körsbär i trädgården, ha picknick på blomstermåla och cykla till jungfruviken för att sola på varma klippor. Västkusten västkusten. Kommer självfallet besöka centrum också, så om någon av er befinner er där i kring de där dagarna i juli så får ni hemskt gärna höra av er ([email protected]) så kan vi dricka kaffe på järntorget och hänga på arkaden (beyond retro + topshop).
♥ Efter mina dagar hos mormor hoppar jag på tåget mot stockholm. Där stannar jag till den femtonde juli och tiden kommer spenderas med en av mina gudomligt fina kusiner yrsa. Vi tänkte ta bussen till hennes stuga på singö för att kanske läsa böcker i hängmattan och såklart gå drottninggatan upp och ner och så får hon visa mig alla hemliga secondhandbutiker på söder. Kommer bli sååå jättejättebra och fint.
♥ Tar tåget igen (älskar sj så var inte så taskiga, de gör faktiskt så gott de kan och har alltid trevlig personal) hem till norrbotten , kanske spenderar någon natt i sagas stuga men annars tänkte jag väl mest grilla (och äta) majs och sparris med massa smör och salt och prata hemligheter på svartöberget om nätterna. 
♥ Den tjugotredje juli börjar jag jobba vilket faktiskt kommer bli roligt. Ska vara ungdomsledare på ett Musik -och Kulturkollo för barn och ungdomar och första veckan ska vi planera, träna in låtar, stämmor osv. Kommer eventuellt medverka i en barnföreställning också, kommer bli så roligt! Andra veckan är kollovecka med workshops och massa annat roligt! Vi kommer vara på vallen mellan luleå och piteå. Det blir sedan uppträdande på luleåkalaset fredag den tredje augusti och dagen efter, alltså lördagen. 
♥ Efter hela kalaset åker jag med mamma och pappa till fjällen, saltoluokta där min syster jobbar denna sommar. Hoppas hoppas hoppas tilde också kommer vara där då eftersom de har stuga i samebyn (?) som ligger där. Under de dagarna kommer jag väl mest titta på renar, fräsa åt lämlar, köpa samiska hantverk och gömma mig i sofias halsgrop och prata om allt som är jobbigt även fast det är sommar och midnattssol. 
♥ Åker tillbaka till luleå på obestämd tid men i alla fall så jag kommer till musikens makt som alltid är mycket roligare än luleåkalaset. Musikens makt som är helt gratis och alkohol/drogfritt på gültza med lokalartister plus markus krunegård och little marbles, kommer bli så bra!
♥ Två dagar efter är sommarlovet slut och min fantastiska höst på musik spets börjar. 

moonrise kingdom.

Igår var jag på bio med tilde och såg Wes Anderson's nya, så otroligt fin och rolig och lite sorglig. 
Men verkligen, så värt att se!

tre bilder måndagkväll.

Igår fyllde lovisa sexton och klädkoden för tillställningen var tjusig/finklädd/assnygg.

Alla lyckades ju liksom ganska bra tycker jag.

Fika forever.

Så otroligt fantastiskt magiskt vacker. Grattis älskling!

alla filmer, alla böcker handlar om dig. alla ryggar tillhör dig.

Igår var det söndag och jag möblerade om plus drack svart chai (så otroligt gott) på börje olssons med åtta jättebra människor.
På kvällen kunde jag inte sova så tittade på Girls (fantastisk serie, berättar mer sen), nattsmsade och läste haruki murakami hela natten. När solen började stråla in i mitt rum vid halv fem tänkte jag att det nog var bra att sova, och så sov jag jättebra.
Det var min natt.
Idag träffade jag Filip. Köpte bok, maxkaffe, herrtröja plus söndagsté och ikväll har Lovisa lite sweet sixteen, grattis till henne!

pridefestival lördag.

Började dagen med en föreläsning som hölls av Åsa Petersen och Jenni Bergliv och det var sååå bra.
Vandrade vidare till stadsparken där det var konst bland träden och massa folk.
Fikade med mamma och plötsligt kom prideparaden! Cirkus 1000 människor deltog, bra Luleå.
Såg på dokumentär och träffade sedan polare såklart.
Tilde. Dör. Fin.
Saga. Dör. Fin. Igen.
Vi såg bästa bästa enmansteaterföreställningen "I fucking love you Estelle" med Björn Elgerd och den var bara så fin och rolig och perfekt. 
Träffade Sagas kompisar, såg på Mattias Alkberg, hängde med Tilde och cyklade hem.
Pride Pride Pride gah så fint och viktigt och bra, älskart.

pridefestival fredag.

@misslinnealo: Idag börjar pride, heja homo!

Min kamera hade slut batterier så jag får väl bara säga vad som hänt.
Var på föreläsning om "hur kristna ser på hbtq-personer" och om alla fördomar som finns osv med bästa bästa Mona Eriksson, lägg henne på minnet mina vänner.
Hängt med lite olika personer hit och dit men huvuddejten var tilde som kommer förbli det denna helg, så bra.
Kollade fotboll också, såklart (och jag gjorde det inte för att alla andra gjorde det utan för att jag faktiskt är fotbollsintresserad även fast man inte kan tro det, ha!).

little shaken babies and drunkards seem to all agree. once the show gets started its bound to be a sight to see.

I helgen är det Pridefestival här i Luleå och det är ju himla roligt! Jag är så pepp på föreläsningar, musik, mat och parkhäng.
Så nu vet ni vad jag gör i helgen, puss.

francisco lachowski.

Nu när både tilde och emma skrivit om honom så känner jag att jag bara inte kan låta bli.
Seriöst baby, tryck upp mig mot en vägg så kan vi hångla sönder varandra.

i am done with my graceless heart. so tonight i’m gonna cut it out and then restart.

Idag köpte jag den ultimata absolut perfekta döda-mig-snygga peace and love-outfiten men jag har lovat både malin och mig själv att inte ha den innan, kan bli svårt.
Annars bara längtar jag. Först till midsommar då emma kommer och vi ska ha så roligt! Sen till peace såklart. Och efter det åker jag till göteborg och sen stockholm och sen kommer jag hem och har världens roligaste sommarjobb och åker efter det till fjällen och sen är det musikens makt och vips så är sommaren slut.
Det känns ju kort och det är ju synd. Men å andra sidan inte eftersom jag kommer börja världens roligaste gymnasieutbildning till hösten som jag också längtar till.

new girl.

Nu ska ni få höra om min allra bästa serie för tillfället - NEW GIRL. Så fantastiskt fin och bra! Zooey Deschanel är helt underbar (som hon alltid är) som Jess och är både snygg, konstig, klok och gullig på samma gång <3
Hon bor tillsammans med tre killar och karaktärerna är fullständigt perfekta.
Nu är första säsongen slut och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.
Och snälla, kan inte Nick och Jess bara bli kära i varandra typ nu?

i've been a fool and i've been blind. i can never leave the past behind. i can see no way, i can see no way. i’m always dragging that horse around.

Ja, ni suger på att kommentera, till och med när jag frågar er om något. Äh, jag hittar säkert några bra böcker ändå.

Idag var det sommar, på riktigt alltså. Luften luktade hägg och jag svettades i strumpbyxor. Åt årets första mjukglass med agnes och nu är det bara två veckor kvar till peace!

din blick var mörk och märklig där du stod på den trasiga mattan bredvid okända skor.

Jag har en lagom bra sommar, det dröjer ju alltid innan man kommer igång. Idag till exempel har jag bara läst bloggar i sängen hela dagen och ätit glass med hallon. Åh kan inte sommar i P1 bara börja nu nu nu? Om precis två dagar, nitton timmar och tre minuter avslöjas årets sommarpratare, kan inte bärga mig (alltså tönt, haha).

Tänkte också att det här kommer bli böckernas sommar, har ni några bra boktips? Har en stark känsla av att jag kommer gilla hungerspelen (som alla andra). Jag är så peppad på att läsa hur mycket som helst!

Och förresten, filip har kommit ut med singeln Septembernatt både på spotify och med musikvideo på youtube, så stolt över honom <3

ångest och oro som jag vore av stål och glas, borde gå men stannar kvar.

Idag har jag på mig min nya tröja/tunika som jag sytt alldeles själv och till och med fått komplimanger för innan komplimangerna visste att den var gjord av mig, så stolt. Inspirerad av denna ASOShistoria.

skolavslutning.

Jag fick världens bästa barbieblombukett + presentkort på akademibokhandeln, så rätt.
Och storasysterpuss!
Här är min lilla familj.
Och mina obeskrivligt vackra vänner.
Och till sist min klass som är sådär fantastisk underbar så jag inte riktigt vill skiljas från den.
Fotade ingenting på kvällen/natten/morgonen men det var så underbart så jag måste berätta om det senare, kanske tilde lägger upp några bilder. Sen finns ju instagram också, wiho.

babbel.

Klubbviken från malins instagram (@malingson)

Idag hängde jag i svartöstan med saga och ludvig. Köpte för stor jeansjacka och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den.
Och jag har skaffat spotify premium!! Så lycklig.

fem bilder klubbviken.

Av tradition åker alla nior på min skola alltid till klubbviken för mat och trevligt umgänge, typ.
Mat var det ja.
Och trevligt umgänge!
<3
Tilde hade hogwartsuniform kvällen till ära och malin hade nyfärgat fint hår.
Annars vann jag tipsrundan och fick höra rykten om stulna trampbåtar.


nian nian nian.

Nu har jag gått ut nian. Nian nian nian nu är det över. Jag har huvudvärk och lagom ont i fötterna.
Snart ska vi på studentfirande och sen vidare till malins stuga för firande av sommarlov och tårar av vi-kommer-aldrig-någonsin-gå-i-samma-klass-igen-och-det-är-fruktansvärt-hemskt. Ungefär.
Och just det, imorgon är det svartöstadagen också. Det är så mycket som händer nu.
Puss.

några instabilder senaste tiden.

hängde hos emma och grät i sängen till sista avsnittet av glee.
rödakorset-kjol för trettio spänn och mina avslutningsskor.
pepp på party hos malin och stina på maxeraden.
tilde som sailor moon och jag som tjuv/bov/skurk på bränbollen och egopic i väntan på bussen.

you know how to pull me back when i go runnin, runnin. tryin' to get away from loving ya.

Min syster har kommit hem i några dagar och jag blir alltid lugn och slamsig på samma gång när jag är med henne. Bra kombo liksom.
Nu är jag ledig två dagar innan klubbvikskväll och skolavslutning och sommar och sen gymnasiet.
Oh my god.

klasskväll.

Älskar min klass så extremt mycket.
Har bara en kväll och en halv dag kvar.
Usch och fy och bläh.

gör dig så stor du kan här under täcket försök att skrämma mig.

Jag har en exceptionell söndag med DN, perfekt starkt kaffe och blåbär i filen.
Idag ska jag städa ännu mer och ha livsviktigt skypesamtal.

skeradkväll.

Eftersom jag och mina vänner lessnat lite på maskerad hade vi igår flera olika skerader istället! Det hela började med maxerad som ni vet.
Flaskerad.
Taskerad...
Efter taskeraden var jag lätt upprörd och ville ha mat jättefort och då blev det raskerad också.
Baskerad (alltså gulle!!)
Saga åt glass så det blev glasskerad.
Gick vidare till hemmakväll, snaskerad!
Slaskerad.
Maskerad på väg hem till saga.
Så var vi hos henne några timmar innan hon jagade bort oss med en schas!kerad.
Tilde (som tog bilderna) och ludvig var också med såklart under skeradkvällen.
Älskar mina polare så mycket.

i can pretend that i'm not lonely but I'll be constantly fooling myself. i can pretend that it don't matter but i'll be sitting here lying to myself.

Jag har aldrig varit så speciellt intresserad av Rihanna, men eftersom hon kommer till peace har jag ändå lite motvilligt börjat lyssna på henne. Ja, jag tycker flera låtar bara är totalt utnötta och irriterande men så finns det vissa som är bra på riktigt! Dessutom är hon ju het som jag vet inte vad.
Rihanna – You Da One
Rihanna – We All Want Love
Rihanna – What's My Name?

tomma skal som suktar efter innehåll. fyller alla dansgolv. stryker längs varje vägg. går ensam hem igen.

Igår var det tjejkväll hos malin som fyllt år och det var u n d e r b a r t.
Idag var städa-bort-högstadiet-dag och det var skönt och behövligt.
Ikväll är det maxerad (innebär äta på max) för stina som också fyllt år. Jag är så extremt taggad!

godmorgon juni.

Hej hej juni du väcker mig med hagel och regn, inte okej. Men nu skiner solen i alla fall, tur det.

RSS 2.0