detta med shorts.

pappa: idag kommer vi få varmast väder i europa. 
jag tänker: okej lättklätt tunna kläder hm? fan fan fan alla kjolar är i tvätten fan fan fan ingen av klänningarna passar idag fan fan fan måste ta shorts FAN.

i våras då jag var i göteborg besökte jag butiken weekday där jag på vintage-avdelningen hittade ett par snygga, korta, högmidjade, ljusa jeansshjorts med perfekt slitage. jag provade och tänkte jag trivs ju inte i shorts egentligen men kanske kanske kanske att jag kan göra det i sommar, vem vet? så jag köpte dem. 
nu, idag var tydligen tiden inne. visst, jag har gått omkring i dem hemma och tänkt oj valkar oj fett oj lår oj bristningar aj nu skär det in i skrevet men nu, idag var det dags för den riktiga premiären. 
så jag tar på mig dem.
går ut.
skäms.
cyklar till skolan.
skäms.
täcker för låren med koftan på lektionerna.
skäms.
springer in på toaletten med jämna mellanrum för att försöka göra utrymme för mitt skrev som skriker släpp ut mig här ifrån jag får ingen luft måste andas måste få bli fri. 
skäms.
pratar med en vän och säger nä jag ska banne mig visa patriarkatet att till och med jag kan ha shorts på mig utan att skämmas.
skäms
tittar på mig själv i varenda möjliga spegel och drar in magen.
skäms

vad är det egentligen som gör att jag av någon anledning tvingar på mig detta mardrömsplagg varje sommar? "det är ju praktiskt" "med kjol är det lätt att man råkar visa trosorna" "det är snyggt" "alla andra har det ju" visst visst men det finns andra faktorer som väger starkare och som varje sommar glöms bort: "fettet väller ut från alla håll och kanter vilket gör mig väldigt obekväm" "det gör så fruktansvärt ont och jag får röda märken runt hela midjan för att det sitter åt så tight" "plötsligt blir min rumpa mer framträdande = fler blickar". 

jag vet inte vad ni tycker men jag ser inte detta som något positivt. jag uppmanar absolut inte alla att sluta använda shorts, tvärt om - om du känner dig stark och bekväm ska du definitivt ha det oavsett kroppsform!! jag bara ställer mig frågan varför samhället alltid liksom säger ta på dig shorts ta på dig shorts varje sommar. varför är det en sådan norm och varför är det så många tjejer/kvinnor som bävar inför detta precis lika mycket som jag gör?
 
hur som helst, här kommer fortsättningen på min lilla andekdot:
jag ska lämna tillbaka ett plagg i en butik och ser en perfekt klänning hänga framför mig. den har formen som jag trivs allra bäst i, den är mjuk och relativt tunn, har ett vackert mönster och ropar linnea jag är räddningen! 
så jag köper den och tar på mig den och känner mig så fruktansvärt lycklig och befriad. 

vissa kanske ser detta som en förlust. hon klarade inte det "feministiska testet" som säger att alla feminister måste trivas asbra i sina kroppar och ska kunna ha på sig vad som helst utan att skämmas. nej, så är inte fallet. jag är feminist och jag skäms över min kropp. men det är inte mitt fel, det är patriarkatets fel. det är patriarkatet som tvingar in mig i ett plagg som gör illa mig, som sårar mig och som inte ens ser bra ut på mig bara för att jag borde ha det. genom att kasta ner de där fruktansvärda shortsen i väskan och ta på mig min nu allra bästa klänning så spottade jag patriarkatet i ansiktet och sa NEJ jag kommer inte gå med på det här längre, du ska inte få förstöra mitt kön och mitt självförtroende.
och jag är så stolt. 
 

no light, no light in your bright blue eyes, i never knew daylight could be so violent.

nu har vi spenderat den andra och sista dagen i piteå med tillsammans är vi olika-föreställningen, imorgonbitti åker miniturnébussen kvart över sex (!) till boden gråter blod pga 1. kvart över sex är inte mänskligt 2. sista gången vi gör denna föreställning 3. det kommer vara sommar ute igen men gissa vart jag är instängd jo på en svart och svettig scen.  

okej lite pepp då:
fem himla skoldagar kvar.
nu kan jag nästan spela isn't she lovely på blockflöjt.
drack en gudomlig coca-cola idag.
har börjat läsa egalias döttrar nu den äger så mycket.
bara några gemuläxor och nk-redovisning och en samhällsutvärdering och sen är det totally over. 

this goes out to all my girls that's in the club rocking the latest.

dagens tjejkärlek går till:
☆ emma som fyller arton himla år och jag har inte träffat henne på snart elva himla månader förstår inte detta. 
☆ annette som fyller sjutton vars firande jag missade igår :( hur som helst hon äger.
☆ systern som liksom tvingar en att känna efter hur det egentligen är. 
☆ skådespelerskan julia dufvenius som berättar om sin revolt mot all perfekthet i DN söndag.
☆ mamma, ja ni förstår varför + att hon köpt med sig riktig grekisk fetaost från grekland (!).
☆ mig som verkligen verkligen verkligen försöker acceptera och tycka om min spegelbild i dessa förbannade lättklädda sommartider. 
 

rafikirafikirafiki.

ja, så var det dags för det sista minilägret inför TANZANIA herregud det är mindre än en månad kvar. hur som helst, kommer mest hänga i ett gult hus och äga ut alla på lekarna och lära mig swahili och äta massa mat (för det gör man alltid på läger).
wiho hörs på söndag dårå. 
 

♀ GENUSMAFFIAN ♀

kvinnorna har tröttnat. männen har också tröttnat. nu är det dags att krossa patriarkatet!
så lyder sista meningen i presentationen av genus- och feminismstudiecirkelns NYA HEMSIDA!!
detta är så himla spännande och roligt och ägigt så därför tycker jag att ni ska stalka den här nya bloggen som jag och resten av genusmaffian har skapat. den är alldeles nystartad vilket innebär att det inte finns så mycket på den ännu men håll ut, alla bröder och systrar!
det är så oerhört viktigt bara att folk får lära sig mer om vad feminism egentligen innebär och att patriarkatet faktiskt existerar och omringar oss hela tiden. 
följ också vår twitter!
 
 
 

i just want to go north again, stay in your parents house and sleep all day.

här är jag hej hej.
ja vad händer nu för tiden då jo jag går på jätteintressanta föreläsningar med inspirerande musiker och dricker pucko. skriver nk-rapport om regnskogar och äter tomater som äpplen. har huvudvärk och lyssnar på sångkonsert. ångestar över livet och känner mig som the queen of the world. skriver brev och går omvägar hem i kvällar som glittrar guld. 
 
ungefär så.

kom-ihåg-listan två.

kommer ni ihåg kom-ihåg-listan som jag skrev i december? ja, jag tycker ju det är skönt sånt här med listor. meditation typ. så därför, helt plötsligt när jag satt på x2000 mellan stockholm och göteborg i vintras växte den här fram i min telefon. så ja, tänkte att jag lika gärna kan dela med mig av den också. 
 
linnea, kom ihåg!
- ost är livet
- du kan alltid ta tåget till göteborg
- lyssna på monica zetterlund
- det är inte så långt kvar till våren
- räkna alltid bagage när du kliver av och på tåget
- trollvinter tröstar
- att krama mamma hjälper
- selma lagerlöf var världens första kvinnliga nobellpristagare
- fika fika fika
- ät apelsiner
- man får vara ung och dum ibland
- se människor i ögonen
- du är sjutton år i staden
- ta vara på solen
- en dag kommer du ha ditt gula hus vid havet
- att rensa kläder rensar huvudet
- skriv mycket
- konsertdans är den bästa träningsformen
- strunta i alla idioter
- skrik i kudden om det behövs
- om du verkligen vill så kommer du bli en fantastisk musiker
- världen är full av kloka människor
- alla dina vänner tycker om dig för att du är just du och ingen annan
- kärlek är svårt som fan men vacker också
- lyssna på innan bomberna vid sömnlösa nätter
- kånken rymmer allt
 
den blev inte lika lång den här gången men så är det ibland. gud så skönt att ba berätta det här för mig själv. och er förstås. förmodligen kommer det fortsätta såhär. lista på lista. men det är ju trevligt. och behövligt. 

tar mig till samma botten ändå dit ingen ånger når.

imorgon kommer min skola tvinga mig att springa en hel himla mil vilket jag måste gå med på för att inte få f i idrott. 
mål: att överleva.
nä men det blir nog ändå en bra dag imorgon för sen efter den där fucking milen och gemun (där jag ligger efter med tre läxor good work girl) så har jag och paulina mitt hus för oss själva! vi ska göra egen pizza och öva sång och titta på let's dance-repris och pappa har köpt hem glass med konstiga smaker till oss. 
 

första sommardagen eller nåt. fast snart kommer väl maj ändra sig igen men ja det är väl kul så länge det varar.

OH JESUS igår var världens bästa dag.
sovmorgon lyssna på popparlistan med tilde och annette luncha med lovers sitta ute i solen och läsa på svenskan svettas se natten är dagens mor (som kanske är norrbottensteaterns bästa uppsättning någonsin) cykla till coop träffa stina och annette cykla till en risig fotbollsplan äta godis få ont i magen skvallra cykla till max träffa elin äta pommes sitta på en bänk mitt i stan mitt i natten och titta på fulla turister cykla hem med VARMA VINDAR i håret.
wow.

jag har ett word-dokument där jag samlar på låttexter som så småningom blir rubriker här men alltså nu har jag typ bara deppiga kvar och de kan jag ju inte hålla på och skriva här då jag inte alls känner mig som "jag ger upp, jag orkar inte bli besviken" tips på peppiga låtar någon?

fyra bilder måndagskonsert. 
imorgon är det fredag ÄNTLIGEN jag och mamma ska se natten är dagens mor ÄNTLIGEN och så ska jag lämna kläder till swapen på lördag ÄNTLIGEN. 

2 pics som tilde-ristin tog i tisdags när vi stötte ihop när jag skulle köpa nya gympaskor (åhh de är så fina rosa rosa rosa vill bara sova med dem) och sen fikade med denise. 
i eftermiddag är det genusmaffian-möte och jag tror det kommer bli extra spännande idag. 
solen solen solen idag är det sol hej o hopp. 

jag får väl vänta tills vårvindarna börjar vina.

isen har brustit och gått sin väg.
äntligen.
nu väntar jag bara på den gröna explosionen. 
sen är det fritt fram att äta mjukglass och nynna med till maia hirasawa. 
våren våren våren. 
 

hepp hepp inspelning avklarad.

nästan hela helgen har vi bott i studion och ja jag trivs mycket bra där. som sagt, materialet kommer finnas på facebook senast första juni och då vore det otroligt fint om ni ville ta er tid att lyssna. men mer om det senare. 
ikväll är det lillans måndagskonsert!! the new man the glorias matti alkberg HUR BRA? 
hejrå.

revolution of the lake.

idag fick jag min födelsedagspresent av agnes, världens bästa brunch.
agnes är så himla bäst och jag känner ingen som är lika engagerad, brinnande och omtänksam som hon.
vi åt pannkaka på pannkaka och gick igenom livet eftersom vi typ aldrig träffas vilket är skamligt. 
jesus alltså alla behöver verkligen en agnes.

áphi har äntligen släppts och jag tänker på fjällen och längtar till sommaren då jag tänker bo där några dagar med sofia som kommer jobba i salto i år igen. 

läser dikter på fel sätt.

gud jag skriver verkligen aldrig om kläder och sånt längre. så ja, det kanske är på tiden om det nu fortfarande är någon som är intresserad. 
såhär såg jag ut igår med genusmaffian (vårt nya namn). tröja från pingstkyrkans secondhand och kjol från monki.
top/bh som inte är en bh utan något annat namnlöst från urban outfitters. asbekväm och fin i alla fall.
halsbandet är egentligen ett av två örhängen från indiska men eftersom det ena gick sönder och jag är för lat för att laga det fick det bli såhär istället. 

det var det.

☆ fyra dagars ledighet ☆

gud jag kan verkligen aldrig bestämma mig för hur det ska se ut här. 
jaja. 
igår var jag och denathan på teater, vi såg overkligheten och det var så bra. publiken var en del av föreställningen (vilket jag älskar) så jag blev bland annat utstirrad av systemet som satt bredvid mig för en stund samt fick godis pga var en vinnare (gah så frustrerande och jobbigt ville bara byta sida). sen gick vi till jonathan och åt spenatsoppa och de tog min seinfeld-oskuld. 
ikväll är det genus-och-feminism-studiecirkel-middag @ mysans place.
nu känner jag såhär ↓
puss.

detta med band.

idag har tree things gått omkring i skogen för att ta en passande pressbild. på lördag ställer vi oss i UpSwedens studio för att spela in en demo. senast första juni kommer det finnas en facebooksida där man kan se bilder, läsa om oss och lyssna på något smakprov av vår musik.

åh så pepp på detta.

ella.

idag fyller ella nio år.
min älskade älskade ella som blev lillasystern jag alltid önskade mig men aldrig fick.
igår fick vi gosa lite tillsammans och så sa världens bästa annika att nästa finska lapphund hon skaffar ska få valpar (!!!!!) herregud förstår ni, kommer alltså få valpgosa hur ofta jag vill? wow. 
men nu har jag ella och ella är my one and only. 
grattis älskling.

10 9 8 7 6 5 4 3 2 1-listan.

10 saker jag tycker om:
- när en okänd person på tåget börjar prata med en.
- alla kära systrar.
- mat som börjar på P typ PASTA PIZZA PALSTERNACKA PISTAGENÖTTER.
- småsyskon.
- att klaga på mens och stöna efter chili cheese med denise och hon ba "ja linnea vi äger som hanterar detta varje månad". 
- djur djur djur ge mig alla djur i världen.
- tjejer som tar mycket plats och låter mycket och äter mycket.
- maskerader tusen gånger om.
- vine åh älskar vine så himla mycket.
- att vara i städer jag aldrig tidigare varit i. 
 
9 saker jag tycker mindre om:
- klänningar och kjolar som liksom klistrar sig fast längs benen.
- män som tror att mansrollen är den enda roll de kan förhålla sig till.
- insekter inomhus.
- stadens vegetariska alternativ = inga.
- när mina kompisar behandlar buster som en leksak (ehh vilket han är men ändå oförskämt att typ sitta på honom osv)
- videos som buffrar.
- att den här mänskligheten aldrig fattar att vi håller på att utrota oss själva.
- snö i maj.
- idioter.
 
8 bloggar jag läser:
- colours of the world min allra käraste denise som skriver om kyrktanter och det här fuckade samhället.
- emmamatilda min nordligaste bästis som skriver om allt kul och okul som händer under hennes år i australien.
- i open at the close paui skriver precis som hon pratar på riktigt och bloggar mest om alla hennes babes.
- rememerpauline hon skriver jättebra tar jättebra bilder och inspirerar mig och mitt bloggande väldigt mycket.
- attorda erica är emmas storasyster som skriver om feminism och sitt lilla liv i huvudstaden.
- anna malmberg en väldigt duktig fotograf som har världens häftigaste systrar vill gifta mig med dem.
- annette nettan är världens bästa feminist och bloggar om sånt och sina kompisar typ.
- tilderistin hon som räddade högstadielinnea från mellanstadielinnea, skriver mest om sitt förvirrade liv + är bäst.
 
7 saker jag vill göra i framtiden:
- skaffa mig en jättefluffig samojedhund som ska få vara med på allt överallt.
- sluta använda smink.
- åka till island.
- rida på en häst (på riktigt liksom).
- träffa johnny depp (eller ja skulle ju gjort det i förrgår helst).
- skänka jättemycket pengar till välgörenhet på olika sätt.
- spela egen musik och se hur folk kan alla texter.
 
6 saker jag är rädd för:
- våldtäktsmän.
- skräckfilmer (har lovat mig själv att aldrig se någon pga blir verkligen sådär rädd att jag drömmer mardrömmar i en vecka efter = inte värt).
- kvinnan som ser så kall ut på norrbottensmuséet (hon är tydligen jättetrevlig men ändå ser farlig ut).
- att någon i min närhet ska dö.
- mögel, typ såhär: jag vet att den där mandarinen har legat där jättejättelänge men jag vågar inte lyfta på den pga vet vad som väntar och jag klarar inte av det.
- att inte räcka till.
 
5 platser jag tycker om att vara på:
- svartöberget.
- mammas halsgrop.
- farmor och farfars stuga som inte längre än deras stuga utan min fasters.
- göteborgs spårvagnar.
- naturreservatet vid blomstermåla på särö.
 
4 ord som beskriver mig:
- tönt.
- glad.
- orolig.
- fantastisk.
 
3 saker jag ser fram emot:
- tanzania, herregud bara en och en halv månad kvar.
- mitt livs kärlek.
- sommarlov hallå kan det bara komma någon gång eller?
 
2 bra filmer:
- the dreamers (franskt sextiotal, eller är det verkligen sextiotal?? blev osäker nu)
- tillsammans (svenskt sjuttiotal).
 
1 bra låt:
growing up beside you - paulo nutini

instagram april.

sol och tak och lyktstolpe och annette och tilde-ristin på maxxxx.
tree things rep och pingstkyrkans secondhand i boden.
jag med flamingokeps (!) och denise som blir bjuden på chokladkaffe i biblioteket.
te och kaka och slutproduktion på lillan.
ryssfesten!!
skor som är arga på håkan och skor som skaver.
going for hiphop.
jättejättejättelång lördagspromenad och regnmorgon.

ps jag lägger inte ut alla instabilder på bloggy så följ misslinnealo om ni vill se resten hej o hopp.

det var sommar och vinter, allt på en gång. då jag är med dig, är jag med dig? där himlen möter jorden. där, vi är därifrån. men härifrån ändå. på en och samma gång.

saker jag har gjort idag:
missat bussen.
gosat med paulina.
haft på mig min nya skjorta med massa djur på!!!!! älskar den.
spelat kontrabas.
frusit ihjäl.
sett en så extremt bra dansföreställning på min skola herregud rös hela tiden.
varit arg.
planerat/pratat/skrattat/ätit kakor med bästa bästa bästa femigruppen (kampen fortsätter).
sett tre avsnitt av rederiet. 

fredag imorgon, håller ut. 

moder, natur eller gud eller heliga kraft, hur ska man göra för att? hur ska man göra för att det ska bli sådär varmt nu när man är stor?

okej det snöar alltså på första maj men whatever liksom jag äter godis i sängen och det äger. 
fin valborg, inomhuspicknick med mina knäppaste/bästa personer hos tilde-ristin och goseligos med några lovers hos erland. 
idag spelar saga, fred och ewelina i gula paviljongen och jag fick äran att gästsjunga på en låt, de är asbra så det blir asroligt. 

RSS 2.0