tisdag i ume.


vi vaknar och går till stan, sofia till teatern och jag till bildmuseet. 
tyvärr var typ alla plan stängda pga utställningsbyten men jag gick runt i shoppen i minst en halvtimme och drömde om böcker och kalendrar och faritrade-choklad. 
men det fick i alla fall bli en tygpåse och tre vykort och jag är mycket
nöjd. 
sen vare teaterdags!! ma sis spelar i barnföreställningen Min längtan är en apelsin och den var superjävlafin. 
lunch och lite plugg på station! mkt trevligt. 
röda korset!
sen åkte vi tillbaka till huset och sofia lagade mat och jag gjorde ingenting och det var så skönt. 
och sen åt vi choklad och såg på film och sen vare dags att ge sig av till tåget. 
det bästa med den här dagen var all tid. jag har typ aldrig kännt att jag haft så mycket tid att göra ingenting på och det kändes så fantastiskt. och sofia såklart. sofia är alltid bäst alla gånger och vi skrattar åt samma skämt och tänker lite på samma sätt. 

snart stockholm.

på vift igen hej å hå.


hej bloggy!! 
igårkväll lyssnade jag på radioteater och strök kläder (min sämsta syssla men det var typ mysigt!!) för idag var det dags att åka iväg!! selfie från bussresan påväg till ume o andra bilden är från rost där jag sitter nu med hemskt tråkiga vägmärken och en utmärkt hallongrotta! 
jag mår bra och idag var solen alldeles fantastiskt. 
nu kom soffan! 
puss puss. 

lite nykter, lite full.

humöret går upp o ner hela tiden och det är skitjobbigt. 
min gamla telefon är som sagt död vilket på ett sätt är lite skönt pga nu ---> iphone 5s ---> bra frontcamera!!
men å andra sidan sörjer jag allt som är förlorat, alla nattliga och poetiska anteckningar, ljudfiler (så mycket låtmaterial har gått i graven), bilder, kontakter ja u name it. ingenting finns kvar eftersom jag är en sån där person som aldrig orkar lära sig hur säkerhetskopiering och icloud egentligen fungerar. 
*slår mig själv hårt och frustrerat i pannan upprepade gånger*
jag kommer aldrig lita på tekniken. jag kommer aldrig någonsin lita på tekniken. 
men å andra sidan är det sining people together-vecka då ungdomar från new orleans och kapstaden är här! det är så sjukt roligt och alla är supersnälla och så duktiga på att sjunga.
men å andra sidan har det aldrig blåst så här kalla vindar i oktober. jag tror verkligen att det aldrig någonsin har blåst så här kalla vindar i oktober. 
men å andra sidan får jag nästan alla rätt på gehörs-övningarna och idag var jag och lovis utklädda till batman och skelett på skolio. 
men å andra sidan mår jag illa i kroppen och är allmänt ledsen typ och vill inte vara ensam.
fast jag vill vara ensam. 
fast nä.
fast jo.
 
en eller man en eller man en eller man en eller man. jag skriver en och säger man och vad ska det vara för jävla mening med det egentligen? om jag ändå inte orkar ändra mitt språk känns det ju ovärt. som att jag bara gör det för syns skull och inte för politiken som ligger bakom. 
så kanske det är. kanske ändrar jag mig. 
nu äter jag i alla fall fantastiskt mycket knäckebröd och kanske hjälper det, vet inte ännu. 

tips på böcker någon? tänker nog börja med fifty shades of grey pga SEX nice nice nice. 
fast sex är typ överskattat. 
äh. 
jag vill nog egentligen bara skeda. 
någon som är på?
 
blev det här en form av dagboksfilosofi? jag pratar med mig själv och ni får titta på. 
välkomna. 

datorn andas i mitt knä, skänker lite värme. undrar vart du är, vad du håller på med, vad har du på dig i kväll? är du själv i kväll? känner du hjärtslagen slå igenom tiden? nu är det natt, då var det våran vår.

såhär såg jag ut i fredags!! kappan är EXAKT min ögonfärg är köptes rätt nyligen på vero moda-rean. tänk va, jag som aldrig går på vero moda. 
linnet köpte jag i dublin på nån märklig liten butik med en massa färger och mönster. tycker dock att det är lite svårt att matcha vilket är synd eftersom det är skitfint men här lyckades jag ändå ganska bra om jag får säga det själv haha. 
örhängen från rk!
brallorna kommer från monki men har dock redan börjat släppa i formen (oväntat) men jag har kommit fram att byx-köp aldrig är bra köp och då känns det lite bättre. färgen är nice i alla fall och de är bekväma! 
skor från adidas.
mmmmm pasta. 
det var det. 
ni får säga vad ni vill men såna här inlägg är roliga att skriva så jag fortsätter nog.
eller?
jo.

instagrams jag gillar eller nåt. nåt i den stilen.

ja, här kommer ett instagram-inlägg. jag tror inte att jag ~uppmanar alla till att följa~ sådär direkt utan jag vill snarare typ visa vilka i min instagram-feed som jag uppskattar extra mycket och vill dela med mig av. insåg nu att alla dessutom är friends of mine hahah men ja så går det när en har talangfulla vänner!! sen får ni ju såklart följa också, eller ja det får väl ägarna bestämma sdfghjkl babbel babbel nu börjar vi. 
stina är asfin och lägger för det mesta upp bilder på sig själv med allvarligt ansikte och kanske någon konstig tavla i bakgrunden eller en inklippt emoji. stina målar, broderar och fotograferar mycket och går just nu bild på estet. annars gillar hon öl vilket genomsyrar instan och hon lägger upp märkliga bilder från olika platser då alla i kretsen frågar varandra "hallå vet någon vart stina är ens???". en till sak jag uppskattar med stinas instagram är de olika frisyrbyterna från bild till bild som är mycket intressanta. 
fanny som är freds storasyster och min storasysters bästis ligger bakom, ja typ "profilen" den svarta ön. jag tror att hon för tillfället jobbar på restaurang i finland där hon bor men det bästa med fanny är konsten. jag älskar hennes stil för måleri som hela tiden söker sig till det karga norrbottniska och riktigt vanliga människor, inga jävla fasoner liksom. hon är illustratören till böckerna om felicia fahlander som ni alla borde läsa om ni inte gjort det. hur som helst, instan består mest av halvfärdiga teckningar, egengjorda penslar och en och annan bild på livet i övrigt. 
paulina går musik med mig (<3) och har en väldigt tillfredsställande insta som till största delen består av selfies, men också konstiga drycker och snacks, detaljerade och välskapade kreationer i hennes rum samt partypics! kärleken till zayn är oändlig fast nu blev jag osäker på om ariana grande har tagit försaplatsen??? jaja. som jag sa, bilderna är väldigt tillfredställande så att en typ antingen blir lugn, pepp eller lagom avundsjuk. seriöst följ det kommer göra gott för era flöden.
ebba lägger upp lagom arga selfies, trevliga fotöljer i trevliga hörn och nya grejen är hens krukväxter! jag följer med spänning växternas utveckling, dagliga mood och musiksmak. ebba själv går musik och spelar fiol, så beundransvärt. ibland är bilderna på instan av rätt dålig kvalité men det gör verkligen ingenting, det tillför typ något till hela den luddiga och harmoniska men samtidigt bitska känslan? vet inte riktigt vad jag pratar om nu men men det spelar ingen roll, det viktiga är att jag själv vet vad jag menar och jag vet att varje gång ebba lägger upp en bild blir jag lite lycklig. 
tilderistin
okej alltså gud det tog så lång tid för mig att välja ut bilder pga alla tilde-ristins bilder är så inspirerande och intressanta. hon går mode och design, har fyra skruvar i foten och är selife-queen. efter en roller derby-skada har det blivit många fabulösa kryck-bilder, annars är det väldigt varierat. mycket sd-hat, sápmi-kamp och eyeliner. och rolig mat. och djur i alla former. och fjäll. aaahhhh följ bara för tilderistin kan nog vara er mest älskade insta genom tiderna. 

efter några till är vi vänner igen, fåglarna vaknar och vi går hem.

lite pics från helgen!! i fredags var vi några hos jonathan och åt pasta på golvet och svallrade.
stina å annette <333 sen kom astrid och sen denise som hade godis med sig och smakerna var ovanligt bra för hennes smak haha (obs dempan jag älskar dig). ja det var riktigt mysigt i alla fall och vi var en rolig kombo tycker jag!!
sen blev det lördag och vädret var jättetrevligt och jag fick träffa min sagis för att äta frukost på savoy! 
inte supersnygg frukostbuffé sååååå ni får en till bild på saga istället. det var i alla fall svingott och harmoniskt och vi pratade om hur det typ börjar hända saker i luleå? kulturen växer typ så det är kuuuul.
sen pluggade jag körkortsfuckingteori på vetenskapens hus (obs mitt nya pluggställe det äger!!) men jennie kom förbi en stund och hjälpte och så började vi prata om att åka på skidresa istället och då blev allt mycket roligare, obviously. jennie lovergirl <3
tidigare fick jag ett telefonsamtal av filip som ba "vill du fota till ett repotage om kulturens hus för p-town?" jag ba "wtf okej?" och ja, så blev det. filip intervjuade och jag fotade patrik örnkloo som jobbar som producent och sen gled vi runt i huset och jag låtsades att jag kunde något om foto och försöke hitta roliga vinklar och jag tror jag låtsades ganska bra faktiskt. hahah när vi skulle gå backstage var det några girls som satt utanför lilla salen i väntan på markus krunegård och ba "guuu pressen är här..." yesbox you can call me pressen because i'm not pretending at all lol.
sen mötte jag upp dessa!! tilde och josefin (sagas kompis från kalix!) till höger.
för vi skulle ju också på konserten!! 
krunis älskling!!!<333 det luktade så mycket svett överallt och högstadiehjärtat slog så jävla hårt ååhhh det var jättebra och vi stod längst fram och dansade och jag tog på hans armar och hår och alla tonarter var skitdåliga att sjunga med i.
josefin (som är superduper-fan) efter konserten och efter kram med markus hahahah alltså den här bilden beskriver verkligen den mentala och kroppsliga känslan hon hade.
obligastoriskt cocacola-stop på statiol! sen for vi på rundtur till svö och för att visa josefin (som kommer från skåne) vart vi cyklade typ varje dag hela hödstadiet för att hänga med våra älskvärda svartösta-friends <3
kvällen avslutades hos filip och amanda där det var lite folk och vi drack whiskey och smidde framtida bandplaner och vid två råkade jag somna på fred i soffan ooops men det var mysigt. 

sen kom söndagen och hade med sig slasksnö.
jag tappade min telefon från den minsta höjd den någonsin blivit tappad från och i nuläget verkar den vara död förevigt, jag har slutat hoppas.
men i övrigt bra helg!!

i, i'm not the prettiest you've ever seen but i have my moments, i have my moments. not the flawless one, i've never been but i have my moments, i have my moments. i can get a little drunk, i get into all the don'ts but on good days i am charming as fuck.

tumblr.
alltså nu har det verkligen blivit svinkallt, frost varje morgon och telefoner som dör av kylan.
så vad har hänt i veckannnnnn ja inte så mycket egentligen. övar inte på sångläxan, lindar kablar, åker buss och suckar över att jag aldrig köper ett par himla vantar. å andra sidan så ska jag lovisa o paulina åka till stockholm på lovet!! det kommer bli så bra, vår facebookgrupp heter frozen margaritas och jag tycker om dem så mycket. 
idag åt jag middag med min faster!! det var astrevligt, vi åt en gryta i hennes lilla hem och pratade om att lena andersson är en så skarp kvinna och till efterätt blev det lingontryfflar av vit choklad doppade i mörk choklad ja ni förstår ju. jag uppskattar verkligen vuxna människor, ibland i alla fall. 
sen vare dans och inte för att skyta heheh men tycker jag har utvecklats sen i januari då jag började?? det känns SÅ BRA att äntligen typ kunna hänga med och känna att det ser bra ut.
så nu sitter jag här och luktar lite svett men det är okej. 
FÖRRESTEN filmtips?? jag är supersugen på att se film hela tiden men är så dålig på att typ komma ihåg titlar folk har tipsat om sååååå skriv!!!!
lite sådär lagom olycklig är jag väl, fast det hör nog till så här i tiden tänker jag. 
det var allt för nu NEJ just det lyssna på moments med tove lo, den är svinbra. 
okej nu klart slut. 

www.svtplay.se

hej hej. 
som ni kanske vet så hänger jag endel på svtplay pga det äger så mycket, så här kommer tips (eller något) på två veckans föreställning och två mini-serier. 
först och främst så är veckans föreställning en asbra grej, då alla som kanske vill inte har möjlighet att gå på teater, det är alltså filmatiserad teater. jag ringer mina bröder bygger på jonas hassen khemiris tidningskrönika om bombdåden i stockholm city 2010 och har spelats på stockholm stadsteater. vi får följa med amor och hans liv, tankar och förvirring kring bombdådet. han gör allt för att agera normalt, inte bli misstänkt. 
rekommenderas starkt! fuck strindberg! mer sån här teater!
alltsååååå om ni bara ser på något av det jag skriver om nu, ser på det här!! i maj genomfördes konserten där hiphop-artisten linda pira och alla girls (som är med på remixen av låten knäpper mina fingrar) tog över dramaten och var allmänt bäst på alla sätt. förutom att vi får ta del av alla grymma live-framträdanden får vi också följa med bakom scenen, vara med i logerna, höra kloka visdomsord och se hur nervositeten spirade. och all himla tjejpepp <333
OBS imorgon är sista dagen programmet finns tillgängligt!
okej alltså jag tror inte att jag rekommenderar det här egentligen? menmen jag har blivit fast i alla fall. 
andra säsongen av modellpojkar har börjat då vi alltså får följa med några killars liv i deras modellanden. alla baksidorna. these guys är ofta väldigt typ töntiga och uppmärksamhetskrävande samtidigt som det ligger en stark typ "tyck synd om mig, jag är inte lyckad för att jag är modell"-känsla över programmet men samtidigt så tycker jag det är intressant att se det här perpektivet av modellande, eftersom jag i yngre år var stark anhängare till america's next top model som är uppbyggt på ett helt annat sätt. 
OBS OBS OBS skitmycket triggervarning på detta dock gällande utseende, vikt, ätstörningar osv.
second season är här!! åh. portkoden har blivit utbytt men första avsnittet leverade i alla fall. portkod 1525 är så mycket svenskt ungdomsdrama det bara kan bli. hemmafester, pinsamt sex och vänskapstrauman. skådespelandet är i de flesta fall väldigt dåligt och överspelat ärligt talat men det är det jag gillar med hela serien! det känns som en ungdomsbok som blev utgiven på något litet förlag och som sålde ganska dåligt eftersom det finns så mycket annat likadant. okej lite handling: agnes å steph är bästisar och gör en massa crazy things together och så. se första säsongen också om ni ska se, för annars fattar en typ inget. 
OCH adam pålsson är med i andra säsongen och spelar en snubbig het kille mmm.

det var nog det, hoppas ni gillar't. 

så säg det, och få det gjort. det finns bara ett enda sätt att brinna upp.

hello cyberspace. 
sen i söndags är jag back in lule efter övernattning i kalix vilket var jättemysigt <333
alla var snälla och vi såg på harry potter och åt en massa glass. 
annars har jag haft min första körlektion på körskolan vilket sög, jag sög verkligen. hoppas jag lär mig någon gång hahah.
hur som helst: ny dag o ny frisyr! trivs helt ok.
vi har varit på LTU under dagen på studiebesök och det var rätt tråkigt men det fanns goda vårrullar till lunch och gratis godis och jag kom fram till att jag nog inte kommer plugga där men blev dock lite mer pepp på att eventuellt söka musik- och svensklärare någon gång i framtiden men jag lär väl hinna ångra mig.
såhär känner jag inför HÖSTRUSKET som är här samt örhänge som fastnar i halsduk. 
på tala om den! ny grej! fick ett paket av sofia! och där låg den! supersnygg och superbekväm! och perfekt lång! ni förstår!
nä men det var väl det jag hade att säga. i helgen händer roligheter och imorgon ska vi dansa på estest yay see ya puss puss.

gif-fredag!

standardjill:

currently enjoying
idag har jag pratat om varför vissa böcker är så bra och hur en märker att en författare är oerfaren med linnéa, hon är en mycket kunnig vän.
om fyrtiofem minuter ska jag se ane brun!! jag älskar ane, hennes sångteknik och röst är som magi i ett litet smyckeskrin, eller nåt annat poetiskt haha.
imorgon åker jag till kalix för att hänga med saga! saknar henne svinmycket det är så tråkigt att hon inte bor här längre.
och just det jag har nya byxor i en väldigt mörkt blå färg som är perfekt sköna och inte döds-tighta så det gör ont, jag är mycket nöjd och exalterad. 
obs det är fredag!!!!
love till er osv. 

instagram september.

det börjades med fisksoppa på balkongen hos farmor! älskar farmor och älskar balkongen. 
sen åkte jag till umeyo, här sitter jag å soffan på ett gosigt bokcafé.
här sov vi i hennes supercozy lilla rum. 
köpte björnbär och bubbel!! svingott alltså stönar typ.
i ume händer mkt roligt, som ingen människa är illegal-kväll i det gamla tågreperationshuset som blivit typ underground-kulturhus. det var ett mkt häftigt ställe men ganska dålig musik och äckliga drinkar så vi gick efter ett tag, men ändå kul att se!! 
och sen kommer vi till glitch, alltså SE OM NI FÅR MÖJLIGHET jag var stum typ 40 min efteråt. 
hemma i kuleyo hade jag pizzamys med mallan i min säng och det var bäst!!! 
fikade på museet med några andra friends också. 
näst sista selfie som blond (vem vet) och sen hamnade jag i dublin med de här!
vi gick (och hittade!) överallt samt satt hängde på så många pubar.
ny tröja!! och pub igen.
kom hem i höstsolen och fotade mig i spegeln. 
det var det. 
@misslinnealo

RSS 2.0