hårvisninggggggg.

igår vaknade jag halv sex och trodde jag skulle dö men det gjorde jag inte som tur var!! hade lovat vara hårmodell på malins hårvisning och the show must go on så att säga.
vi har varit kompisar sen kindergarten och hon är redan en sååå duktig frisör. temat för alla frisörer var daydreams and nightmares och malins modeller var...ja gissa haha. fick låna drömskt nattlinne av t-r och worked that runway i vita adidas. 
fett rolig dag!! mådde förvånansvärt bra men blev övertrött på eftermiddagen då det enda jag ville prata om var svamp i fittan. hostade slem kom hem alldeles totalt utmattad. är hemma idag, ledig imorgon, sen är det helg och efter det får det för fan vara nog.
på måndag är jag frisk och pigg som en morot!! (citat av mig från feberyrande telefonsamtal?? well well). 

enkel biljett på bussen för tågen stannar inte längre här.

hej. jag har haft en massa olika förkylningssymtom (symtom i plural??)  i typ två veckor nu, för tillfället har jag gult slem i bröstkorgen och hostar sönder halsen vilket suger eftersom jag går en jävla musiklinje. rösten är liksom grejen. det känns som att kroppen håller på att förtvina, den har ingen energi. detta gör mig less och irriterad och ledsen, känner mig instängd med mina tankar vilket gör allt förvirrat och jag är rädd för att ta konstiga beslut. 
alla filmer och serier jag vill se bara buffrar och imorgon har jag lovat vara med på en himla håruppvisning och på torsdag har jag prov jag inte pluggat alls till och jag verkar inte kunna söka alla skolor jag vill söka och åhléns omklädningsrum kan vara det värsta jag varit med om och allt är rätt dåligt. 
ge mig en kram om du ser mig. 

det här med januari.

hej, det var en vecka sen sist och det är svinkallt ute. jag halkar mellan gymnasiebyn och smedjegatan, tycker skolan är tråkig och nu börjar det bli jobbigt med vintern, på rikt. jag saknar solen och asfalten.
en konstig och ångestig kväll pratade jag med sofia och hon sa att jag skulle köpa en januari-present till mig själv eftersom jag är så fantastisk som typ inte gått i ide. dagen efter klickade jag hem en relativt dyr tamburin!
herregud, sen när behöver jag en dyr tamburin?
sen aldrig.
jaja, den kanske gör det lite enklare.
i dessa tider kan man ju försöka göra något åt situationen eller så gör man inte det. ibland blir det bättre och ibland blir det inte bättre och det är okej. men i alla fall, förutom att dra ett härligt move med en cigg i munnen och ball jacka med tillhörande brallor på sig brukar jag till exempel:
ha kvällar!! gör något av kvällarna. det är så lätt att inte orka. gå på jazzbar, sno en pizzasten och ha pizzakväll, ha högläsning ur fifty shades of grey, somna i soffan, köp icas frusna dumplings och drick en massa cola!! 
hitta en intressant person!! jag hittade malin gabriella nordin genom nån DJ-snubbe som tipsade i DN söndag. malin är konstnär och jag tycker hon utforskar färg och form på ett roligt och vackert sätt. på hennes TUMBLR finns det dessutom massvis med bilder från hennes ateljé och de i sig är svinfina enligt mig. inspiration inspiration inspiration. 
ALDRIG att jag skulle utesluta att skriva något om svtplay. här är mina tips:
på spåret - vuxen frågesport med oftast roliga personer i en estetiskt tillfredställande miljö.
blå ögon - ja ni vet väl vid det här laget.
astrid - dokumentär i tre delar om astrid lindgren och hennes liv. 
fosterland - fredrik önnevall reser runt, träffar nationalister och de som känner sig som offer. 
stjärnorna på slottet (özz nûjen) - fem kändisar i ett slott <3
 
här är sånt jag ännu inte sett men tror kan vara bra:
tänker på dig - föreställning av liv strömquist.
gränsen - drama i tre delar, människor som flätas in i varandra och varandras problem.
i am icon - fem minuter om icona pops resa.
what's up allihop - coola people som pratar om vad som händer just nu.
hur gör man för att rädda ett folk? - dokumentär om rasbiologins registrering av samer på 20/30-talet (sänds imorgon).
 
men sen måste jag faktiskt få hylla tv4 för programmet LYCKLIGA GATAN! en nykläckt rappare/hiphopare möter en svensk folkkär artist och MAGI UPPSTÅR alltså guuud alla är så jävla gulliga. tack t-r för tipset. 
se en film! i tisdags såg jag för första gången 10 things i hate about you vilket jag egentligen borde gjort för svinlängesen. när jag fick reda på att heath ledger som spelar patrick inte lever längre började jag grina samtidigt som jag grinade över att joseph gordon-levitt Ä R  S Å  H I M L A  G U L L I G samtidigt som jag grinade över att alla tjejer äger omg. 
något jag först tänker hjälper är att kolla på typ såna här bilder. drömma om snygga bågar på brillorna, titta på vingreklamer och googla apollo-hotell, men jag blir typ mer deppig av detta. jag har insett att jag blir så mycket mer pepp av att embracea vintern, ta den till mig och trösta mig med den.
dessa bilder kommer från svalbard, förstår ni hur fucking fantastiskt det är? DET HÄR ÄR OCKSÅ VINTER! vill bo här alla dagar om året. men det är såklart enormt stor skillnad på den här vintern och den jag möter när jag går till bussen varje morgon. 
men den är inte heller så himla dum alltså. wow <3 jag har gjort en vinterlista med låtar jag förknippar med norrbotten eller bara får en bra känsla av. tipsa gärna om fler låtar!! ett annat tips är att läsa expeditionen av bea uusma eller lyssna på ljudboken trollvinter eller läsa boken den ärliga bedragaren av tove jansson. det brukar jag göra.
omfamna januari. 
ta hen i handen, leta efter solen och sov mycket. 

gifs på mig hallelujah.

hello everybody. 
eftersom det är JAG som driver den här bloggen tänkte jag att vi ska titta på lite webcampics på MIG från de senaste åren eftersom det är superkul. 
okej.
jag gick i ettan, klippte snelugg, hade lite märklig eyeliner och favvoörhängen. 
hm vet inte om detta var ettan eller tvåan meeen håret hade växt ordentligt i alla fall och jag minns hur nöjd jag var med dessa bilder mmmmm hot girl.
detta var tiden då urbanears var det COOLASTE jag kunde tänka mig och detta var min favvotröja. 
morgongif. morgonfrisyr. 
det var vinter och svinkallt.
det var sommar och svinvarmt. hahaha eller?? nä tror fan det var vårvinter eller nåt här.
för det här var före gbg i april. jag var less på håret.
så jag klippte av det och köpte rosa tröja!!! 
snygg o svettig efter dans. rosa <3
hade räkblusen på spelning samt halsband som har gått sönder :(
back from dublin, superblond och supergla'!
jobbig höst, märklig hårfärg.
aaahhh back to my normal style.
och här är jag i skrivandets stund, allmänt ofräsch på fik. 
nu måste jag springa på möte!! suck när ska jag sluta bli vuxen. 

psykadelisk rock och alternativ electropop på fg7.

hello hello så här såg jag ut i lördags när det var konsert på fg7!!
astrid var där <3333 hon var supergölli.
först var den nån slags märklig utdragen rock som jag var skeptisk till men sen kom avec luna från ume!! de var bäst, lyssna här på soundcloud. 
ute var det storm och kallt som fan men vad gör man inte för en cigg (haha nä skoja). richard å t-r <3
annette och stina!!!!! när vi stod i toakön blev jag och stina BÄSTISAR (nästan) med två tjejer från umeå och vi pratade om kissblåsor i typ tio minuter och de var supertrevliga och hade jättebra humor!!
ett annat band som var fett bra var pershagen, psykedelisk jazzrock typ. svinskönt sound.
GIRLS! det var dans och allsång till silvana imam. missade henne i gbg missade henne i lule kommer missa henne i umeå alltsååå FUCK OFF livet.
fett fin kväll i am a true lulelover ändå. 

resorna under 2014.

ja eftersom att resa är my biggest intresse number 2 (musica e number 1) så blev jag inspirerad av flora att skriva om resorna (som blev helt många?) under året! lets go.
FUERTEVENTURA, JANUARI
okej den här resan gjordes egentligen i slutet av 2013 men det nya året började i alla fall på denna spanska ö! en vulkanö vilket innebär att växtligheten är mycket liten, istället finns en massa sand. jag var här med lilla familjen och vi hade det mycket mysigt i våra bungalows, förutom på nyårsafton då vi åt på en dålig restaurang, jag var sur och trött och la mig innan tolvslaget haha. blev också förvånad över hur jag i slutet av resan började bli less på sofia? hade inte alls träffat henne mycket under året så när vi väl umgicks intensivt var det så skönt att vi verkligen var systrar som inte alltid höll med varandra. 
GÖTEBORG, FEBRUARI
åkte med diddley och hans mamma för att hälsa på ylva (hans syster) som hade spelning med wildhart på jazzhuset. jag fick träffa hans superfina och knäppa släkt, vi åt på världens jävla bästa restaurang moon thai, köpte skivor på bengans, hade ananasbåtstävling och åkte till särö för att promenera i skogen med mormor. jag var superkär och euforisk under hela resan. 
GÖTEBORG, APRIL
jag var superless på livet och sofia skrev "kom på rehab på min ö" och så gjorde jag det. vi dissade fest på stadsteatern och plockade påskris på ön. medan hon var i skolan köpte jag skivor, läste jättemycket och drack många koppar kaffe med mig själv på café. det var så extremt välbehövligt och jättemysigt och jag kände mig världsvan (töntigt but true).
GÖTEBORG, MAJ
sofia hade sin slutproduktion och det är väl klart att lilla familijen kommer!! (obs hon var bäst av alla obs obs) men har tyvärr inga bilder från detta. å andra sidan var det dessutom första maj, vi lyssnade på tal och åt massa god mat och väntade i timmar på båten i och med första maj-kaos. en dag åkte jag och pappa till hans kusin anna-karin på brännö för att hälsa på, hade inte varit där och har inte heller träffat henne så mycket men det var svinmysigt!! hon hade fixat värsta proffsiga mackorna som vi åt medan vi njöt av havsutsikten och pratade om håkan hellström eftersom hon brukar stöta på honom då och då pga han har sommarställe på ön. 
HYDRA, MAJ
grekist jävla GUDOMLIG ö omfg. var här med mom and dad och två andra älskvärda familjer vi känner. vi lagade stora middagar medan vi tittade ut över byn och hamnen, promenerade längs havet och diskuterade musik och politik. precis när vi kom dit fick jag dock världens värsta urinvägsinfektion ever och mamma var jättestressad över det. men efter grekiska värktabletter, ett hemskt tranbärspulver och bittra uttalanden i skuggan så började jag må bättre. fick dock också värsta gråt-attacken på toaletten för att det vid ett tillfälle blev så uppenbart att jag var ensam ung kvinna bland alla dessa vuxna människor som inte fattade deras maktpositon. men annars jättebra resa!!
GÖTEBORG, JUNI
det hela började skitdåligt med att jag och diddley blivit fel-informerade gällande avgång för tåget så vi missade det...detta innebar en dag mindre i gbg men vad gjorde det egentligen, VI SKULLE JU SE HÅKAN PÅ ULLEVI KAN NI BA PLZ TYP SKRIKA I VERSALER MED MIG ALLTSÅ VI SÅG HONOM LIVE! PÅ ULLEVI! I GÖTEBORG! aka top tre lyckligaste stunderna i mitt liv skojar inte ens. efteråt gick vi längsta omvägen hem men det gjorde inget för hela himla göteborg var ute på gatorna och det var fest! vi bodde återigen hos ylva på mariaplan och med henne for vi till asperö för att laga tacos och kasta frisbee. annars flängde vi mest omrking som vanligt, drack ekologisk läsk i solen, hade picknick och började känna att något kanske inte var riktigt rätt. 
GÄLLIVARE, JULI
jag och älsklingsemma lyckades klämma in en helg!! vi som aldrig har någon tid egentligen åkte ut till en stuga i tjautjasjaure där det finns hur mycket tid som helst. vi mördade mygg, badade barbröstade, eldade vedbastu och åkte båt mitt i natten (översta bilden) vilket var top tre mest drömska tillfällerna i livet. annars åt vi svingoda rawfood-brownies, pratade om ALLT och somnade överallt. 
STOCKHOLM, JULI
åkte dit dagen efter the break-up och var jätteförvirrad. som tur var hade yrsa my cousin number one gjort upp värsta stockholms-touren på allt turistigt vi skulle göra eftersom hon börjat jobba på turistbyrå, jag behövde bara hänga med, betala och ha roligt utan att behöva tänka. YRSA <333 vi köpte massa ost, gjorde lyxfrukost varje dag, köpte dyra kläder, åkte båt till en ö, njöt av världens jävla dyraste jordgubbar (typ sju stycken för femtio spänn ALLTSÅ SINNES) på mälarpaviljongen, drack cava i humleparken samt sa åt och blev rädd för en läskig äcklig gubbe som kollade på våra bröst. och så konstaterade vi att det är helt himla okej för mig att ha tighta kjolar om jag vill. vilket jag vill. ha!
GÖTEBORG, JULI / AUGUSTI
det är lite kompicerat, åkte från sthlm till gbg, till malmö, till köpenhamn, till malmö och till gbg igen men vi kör ihop det nu. första veckan var på särö med mamma och mormor! vi badade i havet, åt glass vid blomstermåla, promenerade i naturreservatet. jag sov länge och mycket och var fortfarande lika rädd för insekterna i trädgården som jag alltid har varit. andra veckan flyttade jag in hos magadalena, sofias kompis, för det var dags för way out west!! jag hängde bland annat med ovanstående gullon och vi åt massa god mat, spanade in snygga människor, skrek oss hesa på konserter och en natt dansade jag och saga sönder på pustervik <333 obs obs återigen top tre lyckligaste stunderna i livet. 
MALMÖ, AUGUSTI
var bara där några dagar men det var superfint att få träffa my som jag typ inte hade sett på ett år? jo kanske fast ändå inte? vet inte haha men vi gick i alla fall längs hamnen där det blåste svinmycket, drack en massa juice, pratade om hur jobbigt allt är och flirtade med joggande killar och heta mammor i pilträdsparken. 
KÖPENHAMN, AUGUSTI
en kväll kände vi att vi behövde köpenhamn och GUD VAD RÄTT vi hade alltså. möttes av strålande sol och hundra miljoner gatumusikanter. utsvultna som vi var hittade vi ett max, sen slog vi oss ner vid kanalen och drack vin ur flaskan som det ska vara vid en kanal i kvällssol i köpenhamn. jag var supersnygg i håret och plötsligt hade vi blivit kompisar med två knäppa österrikare som var på tågluff, de bjöd på jäger och vi hade svinroligt!! letade klubb (på en tisdag hehe) men dansade på gatan istället. tog öresundståget tillbaka vid två och ungefär vid fyra låg vi euforiska och trötta i våra sängar i malmö.
UMEÅ, SEPTEMBER
sofia hade lämnat gbg för umeyo där hon börjat jobba på en teater, i början av september var det fortfarande sommar så vi njöt i solen hela hela tiden. på kvällarna letade vi hemliga fester (hittade en tråkig haha) och annars tittade vi på svtplay. eftersom umeå blivit utsedd till europas (!) kulturstad 2014 var det nycirkusfestival den helgen, såg bland annat glitch som jag skrivit om tidigare men som var HELT OTROLIG alltså gråter typ när jag tänker på detta. har aldrig blivit så känslomässigt berörd av kaos, musik och glödlampor. 
DUBLIN, SEPTEMBER
i juni bestämde sig tree things för att åka till irland för gig-pengar vi tjänat ihop och så blev det! hängde runt på cozy pubar, promenerade överallt, hade valvaka med en massa popcorn, jag shoppade överdrivet mycket och vissa andra tjatade överdrivet mycket om guinness storehouse. det var en fett fin resa och vi blev lagom less på varann.
KALIX, OKTOBER
vi fick abstinens och plötligt satt jag på en buss mot kalix folkhögskola. vi promenerade i skogen, jag fick uppleva min livs första chiapudding, slöade i soffan, såg på harry potter och myste svinmycket! stannade bara en natt men det var sååå värt. 
UMEÅ, OKTOBER
ja, kände lite behov av lite syster så att så fick det bli. såg barnföreställningen min längtan är en apelsin som hon spelade på ögonblicksteatern och gråter lite i hjärtat av stolthet <333 men ja det var sånt här väder hela tiden = fantastiskt!! älskar dimma mmmm. jag gick på bildmuseet och var mycket själv, men på kvällarna skrattgrät vi till dåliga skämt och åt paj. 
STOCKHOLM, OKTOBER
jag, lovisa och paulina blev less på allt och for till stockholm för att bo på långholmen, shoppa renässansklänningar, äta massa göttig mat, kolla in >utelivet< (inte jätteimponerad än så länge), åka buss en tidig morgon från skanstull, dricka kaffe på espresso house och gosa!

och där tog det slut! november och december var mest stress och ångest och ont om pengar. 

what is happening what is happening what is happening.

tumblr.
vuxna grejer jag gjorde igår:
- bestämde mig för att börja motionssimma
- provade lyxiga pyjamasbyxor på åhlens
- sökte jobb
- planerade framtiden
- åt hummerpasta på restaurang
- tog körkort (!!!!!!!!!!!!!!)
 
"ni kommer få se er ungdom ruttna framför er" - håkan hellström
:( i think this is true :(
 
okej, roliga grejer som händer i helgen:
- ska köra bil själv 4 the first time ever
- ska på spelkväll eller liknande hos annette
- ska gå på konsert på fg7, svinbra tror jag det kommer bli
- ska ha blå ögon-kväll hos jonathan

✩✩✩!!!!NYÅRSAFTON!!!!✩✩✩

då var det dags!!
har ingen bild på tilde-ristin och alva som var hosts på rikt men vi kan ju låtsas att richard ryckte in.
vi var hos t-r som hade gjort det värsta fint med partygrejer och sånt!! vi åt knytismiddag vilket var svinhimlagott allt mmmmm gud.
dempy var där!
och stina!!
och andra stina! (vimmelfotografen är som vanligt själv med på häften av bilderna *blink blink*).
mmm fett gott med efterrätt som bestod av nån gräddgrej och rosa morotstårta!! jesper asse å jonte var riktigt sugna.
jag med!!
jack var där från stockolmo kul kul! partyguy nr 1.
valle och alva! och jello shots.
armarna uppåt sträck.
*rädd för blixten*
fredrik och jacky.
hahah rolig bild tycker jag.
jag höll ett improviserat tal!! det var skitdåligt men stina å tilde peppade <333
lite trött.
lite törstig.
lekte lekar!! här är den här när man ska hålla tempot och komma på ord som ska passa i en mening typ.
"yay!" eller nåt.
det dansades just dance och pardans och fuldans! all slags dans!
<3
ooooooo bam.
<3 älsky <3
<3 igen <3
valle hade svinfin frilla!
men ja vad gjorde vi ens?? åt och dansa och snacka och hade skitkul.
sen vare i alla fall dags att dra vidare till fg7.
alltså tackar ändå vintern SÅ mycket för att det inte var -28 som det var typ två dagar innan :)
fast ända var vi tvugna att ta värsta osmidiga vägen så folk ramla och blev kalla ändå :(
eller vänta det kanske jag bara har inbillat mig? well well whatever.
har typ inga bilder från fg7 men vi dansa till rätt tråkig musik och träffade folk och väntade på tolvslaget.
som till sist kom och det var kul!!
sen hamnade jag här med mina bästa <333
obs obs stina var också med obs obs.
men ja cred till tilde som hade ordnat värsta fint och lät oss vara i hennes hus och hade skitfint smink jag är typ rörd pga så satsigt nyår ändå :')
sen gick jag till statoil och köpte french hotdog med vitlökssås typ halv fyra och sen gick jag hem, låg i sängen till 17.30 dagen efter (med ett avbrott för frukost) och sen gick jag till saga och åt pizza och sen sov jag där och det var en fett fin start på det nya året <3

trötta spår av tid som går, vi kommer kanske aldrig hem. tysta samtal brustna sår, du beter dig som om det aldrig hänt. kaffet kokar tvätten hängs men inuti så skriker vi så falskt, på varann.

det är söndag och jag äter ostbågar + chokladpraliner.
har typ aldrig varit så här ledig någon gång tror jag. gör ingenting av tiden och det är fantastiskt.
mamma citerar facebook, skrattar högt och sjunger med till så ska det låta och snart börjar blå ögon. 
och sen visas återträffen. 
alla gör misstag, däribland svt men jag älskar svt ändå.
kommer alltid älska svt. 
sofia rensar bland gamla grejer och hittar hunkbilder på pappa. 
jag är lillasystrig, trotsig och uppmärksamhetskrävande och jävlig och underbar.
det är svårt att tro men min familj är riktiga fjällmänniskor i grunden, från början. 
tredje gången mamma och pappa träffades så firade de nyår i sarek (?) tror jag. 
det kanske är därför jag trivs så bra där. 
äh man borde kanske bara flytta till fjällen, i fjällen finns inga världsliga bekymmer. 
tror jag. 
vill åka på gatsby-fest i sthlm. herregud. kolla upp eventet. 
januari börjar kännas påtagligt, än så länge har jag inte ledsnat på mörkret men det kanske kommer.
jag njuter av det. och av kylan.
men det kommer jag väl ångra att jag skrev. 
igår åt jag så mycket torkade aprikoser att jag fick jätteont i magen. vid middagen låtsades vi att jag var en höggravid människa, det var roligt. 
vi äter familjemiddagar varje dag. 
vi äter aldrig familjemiddagar egentligen. 
det är ganska skönt på ett sätt men också sorgligt, jag tror verkligen på middagar. 
tror att det gör något med relationer, det känns så mycket mer enhetligt. 
visst skrev jag att jag fått en mixer? den är ljuvlig och praktisk.
klarade teoriprovet! uppkörningen är kvar och jag kan inte säkerhetskontrollen :(
tror jag ska börja simma. och dansa ragga/house för det verkar vara så fruktansvärt roligt. 
oj det var inte meningen att här inlägget skulle bli ett sånt här slags inlägg. 
well well.
jag tänker på stockholm och göteborg. lite för mycket och lite för drömskt. 
 
herregud, imorgon måste jag se till att träffa folk.
(såhär kan det ju inte fortsätta).
tre bra låtar:
dad told me - hello saferide (sorglig).
jump - linn ögren (vacker som fan).
buffalo - mountain man (perfekt till frukosten)

instagram december.

december började med premiär!!! det är alltid så lyxigt med premiär för det luktar så mycket svett och hårspray.
det var svinmysigt i stan och en kväll hade jag och filip synthdate <333
lussade runt med sydafrikagruppen, paulina var lusselover på clarion där vi fick frulle (!) och sen kom ma fav sis äntligen hem!
en lördag var det mellandagsfest på blackis, spelade indie och dansade samba.
och så blev det nyår, jag gjorde eget fröknäcke och skålade med högstadieälsklingar!

och vad jag bryr mig om nu är att se din blick så sårad när alla löften klingar falskt.

nu äre 2015 och mitt öga är supersvullet. 
mår illa och är irriterad. 
skrev en låt och blev nästan nöjd. 
nästan.
lyssnar på musik jag lyssnade på i augusti men inte känns det så mycket bättre för det. 
hade i alla fall en fett fin avslutning på 2014 med älsklingsmänniskor och glitter och rödvin.
men.
jag.
hatar slask hatar slask hatar slask hatar slask hatar slask. 
uwäh.
äh nog blire ett bra år.
hoppas jag. 

RSS 2.0