vi kan åka hem och låsa alla dörrar. vi kan åka ut och bygga egna öar. vi åka hem och drömma alla drömmar. vi kan åka hem och lämna porten öppen utifall vi vill springa ut i sömnen. vi kan somna in i likgiltighetens dofter eller spilla blod i någon revolution. vi kan vakna upp till verklighetens monster eller dränka dom i någon religion. vi kan göra vad du vill. jag vill bara vara bredvid.

en juninatt.

jag har aldrig mött någon annan som du, som står så stadigt som du står.

igår var det vaniljmunksmåndag vilket innebär fyra vaniljmunkar för tjugo kronor (!) på willys. det var dagens höjdpunkt. upptäckte luriga hål i min ryggsäck samt stängde ut verkligheten genom matildas urbanears. annette var typ övergosig och uppfyllde tomrummet av ett efterlängtat husdjur jag inte äger. lyssnade igenom alla regina spektors album och hade på mig dubbla strumpbyxor = fuskdiscotights, helt ok. 
idag är en kort men mycket trött dag. sett film och köpt godis och klagat över ryggont och äntligen köpt egna urbanears och haft på mig blus med djur på. ätit grönsakssoppa och läst brev från andra världskriget hos farmor och övat hemligheter med saga och ewelina. 
imorgon har jag lektioner i nästan alla roliga kurser jag läser och på kvällen ska vi spela in en couch session med tree things och det blir nog fun fun fun. 
vi har extremt mycket äpplen hemma. 
blir nog äppelonsdag. 

dagarna är så konstiga för på mornarna är det höst och på dagen blir det sommar och på kvällen är det höst igen så det är ingen ordning för ytterkläder och svettningsattacker. 
augusti bestäm dig. 

här finns sommarängar och himmelsängar jag vill att du förstår.

leo bland blommor.
andra dagen i skolan och jepp nu känns det bra fast det försvinner väl snart. njuter i alla fall av gulliga ettor och gulliga lärare och gullig person som nu jobbar i fiket (!).
hittat en ny sång *och ni klickar på länken*.
agnes är asmodig och befinner sig nu i schweiz där hon parler français, helt sick.
jag har tagit bort mängder med bilder osv från facebook så om någon of my friends känner sig bestört, ta det inte personligt. kände bara att offentligheten där gör mig lite rädd. 
något annat som gör mig (oerhört) rädd är detta fenomen (ingen nyhet men fortfarande viktigt att uppmärksamma) men det är skönt när någon verkligen berättar hur det ligger till för det är alldeles för lätt att halka skrapa knäna och rubba all ens intelligens. superläskigt. 

imorgon kommer bli en ☆såhär☆ bra dag pga har svenska historia musik och efter det träffar jag denise som jag inte sett skymten av på år och dar.
det var väl det.
 

älskade yrsa älskade stockholm.

här är min yrsa. första dagarna bodde vi, ja gissa vart?
här. 
och här på yrsas familjs landställe på singö hade vi det ungefär så här gosigt när vi såg film på film då åskan utanför ba pang bom krasch.
och här läste vi böcker utan att bli störda av stadsmuller.
och här studerade vi en faster/mamma som sydde stolsdynor och blusar.
och här gungade vi lite i äppelträden.
och här gick vi ner till havet alldeles ostört.
ville aldrig åka till stan.
eller jo, för där hände detta:
P R I D E.
regnbågsfamiljerna var finast i världen.
dessa också.
men det här var nog bäst av allt.
party party party hela tiden wow alltså.
kära kära pride. typ det bästa och vackraste jag varit med om. en ren och skär hyllning till kärleken.
efter paraden mötte vi upp min syster och drack orangina i en park. efter det begav vi oss hemåt till lägenheten på liljeholmen.
söndag var sista dagen = riktiga stockholmsdagen. här tar vi storstadspaus i kungsträdgården.
dumplings till middag och ja det var godhetsdöden överdriver inte ens. 
och sen var det dags att lämna den älskade lägenheten, den älskade människan och den älskade staden.
men ej för gott mina vänner.
ej för gott.

ett två tre gbg.

dagen vi kom med tåget åt jag och lovisa lunch på trevlig innergård.
för att sen bege oss till orust!
middag.
ja ungefär såhär kändes den lilla vistelsen.
dagen efter åkte jag till mormor!
där det ligger snäckor på fönsterkarmarna och fyra osthyvlar längst ner i de belamrade kökslådorna och högar av tidningar från bortglömda årtal.
leta cyklar hos mormors syster (vars brittiska barn och barnbarn vi spelade spel med en kväll vid dammen).
strandpromenaden.
en lunch på le petit café. 
ernst!
en fantastisk duo.
en fika med lovisa på two little birds.
och det var det ungefär.

nej åt det gamla ska vi binda vackra kransar.

jag gör verkligen ingenting om dagarna och jag stortrivs. 
vaknar och tar på mig myskläder och äter frukost till några avsnitt av någon serie och kanske lyssnar jag på sommar medan jag lagar lunch och kanske läser jag en stund i trädgården för att sen gå en lång promenad. 
och ibland kommer det in lite annat i bilden, som en avskedsfest eller en fika eller en inredningsrunda med mamma eller en paulina i min säng eller ett rep med bandet. 
snart börjar skolan och jag ska färga utväxten, jag är pepp. pepp på historia och ingen matte. och pepp på min nya tröj-koft-skjort-grej som är rosa. jag gillar nog rosa.

nu ska jag se sista avsnittet av barnen på luna. 
jag önskar er allt gott.

när vi var på trästockfestivalen en gång i juli.

okej, här kommer en salig blandning av bilder från mobiler och kameror. ett två tre:
vi fick äntligen träffa vår emma så först var det megakramkalas.
sen packade vi in grejer och oss själva i bilen och rullade mot skellefteå.
i väntan på sofia jannok.
go go strike a pose.
gos i soffan + jag och min kära på balkongen.
oj.
på lördagen anslöt jonathan och vi dansade till gnucci som var SÅ BRA.
hello.
erica with the K of trästocK.
eh ja egentligen sov vi mest i soffan hela helgen pga så trötta hela tiden.
jag vid vatten + sista natten när vi satt på någon slags brygga och alla (samt moa som anslutit) åt upp mina nudlar. 
mycket fin och knäpp vistelse och de kvadratformade bilderna tillhör erica (ps klicka pga hon äger).

lite pride i min hemstad.

så mycket kärlek på detta.  
 

instagram juli.

japp första juli landade jag i sverige och ville sova hela tiden men det gick ju inte för då skulle jag ju jobba på läger! här skulle jag, diddley, chloé och oscar fiska när alla barnen hade lagt sig. herregud denna kvällen var så knäpp och nu skrattar jag fram tårar pga dessa personer är de knäppaste jag vet. 
men mina rafiki-konfirmander glömdes inte helt bort, gud jag typ saknar dem </3.
när jag jobbat färdigt tog jag med en stor ryggsäck + mig själv till fjällen där det regnade så först hängde vi mest bara på rummet där min syster bodde.
men en vindstilla natt besteg vi ju kierkau och det var cirka det vackraste jag varit med om. sen sov vi hela hela dagen.
ville int åka hem men det gjorde vi ändå. och tåg är ju faktiskt trevligt, särskillt när man kan dricka te och titta ut över lappland och lyssna på märta tikkanen.
nästa äventyr var trästock och jag fick ÄNTLIGEN TRÄFFA MIN EMMA. festivalen var skoj och här har philip och erica matchande tröjor och matchande gulliga faces.
vi såg sofia jannok och jag grät inombords för det var så fantastiskt. dagen efter posade jag ensam på balkongen klockan fem på morgonen. 
sista kvällen satt vi på trevlig bryggsak och sen mina vänner befann jag mig plötsligt i min favoritstad.
där åt jag bland annat lunch på trevlig innergård och åkte buss där det var så trångt att jag fick sitta med alla mina väskor i famnen/under mig vilket ledde till ont i ryggen. 
efter ungefär en vecka lämnade jag västkust för östkust där jag studerade tyll i taket för det har familjen axelsson-landström ungefär överallt. 

”jag är så dålig på att tycka synd om folk. du vet, mina barn får ingen empati. jag säger bara: ta en apelsin så går det över”

HEJ nu är jag hemma på rikt, känns så himla skönt. 
idag är en ~ städa rum ~ tvätta tvätt ~ hänga tvätt ~ lyssna på sommarprat som handlar om mens ~ se klart på skärgårdsdoktorn ~ byta lakan ~ rensa datorn ~ sjunga beyonce ~ pussa mamma i nacken ~ dag. 
nu återstår bara att cykla i solen och göra sånt som måste göras och köpa sånt som måste köpas för att sen cykla vidare till agnes som har kramkalas pga utbytesår i schweiz.
och snart är det höst. 
jag saknar kylan och vemodet och rutinerna. 
om man nu kan sakna det. 
men det kan man nog.

RSS 2.0