den äter upp allting som du och jag nånsin haft.

i måndags var jag hemma, hetstittade på glee och väntade på att febern skulle gå ner.
i tisdags gjorde den äntligen det och tisdagen var veckans bästa matdag (palt pizza cola glass)
i onsdags såg jag mina vänner worka the runway med snyggt hår. onsdagen bjöd även på restaurangmiddag
och first aid kit-konsert men mer om det senare.
idag, alltså torsdag har varit lite ovanlig och rolig fast nu håller jag på att somna. 
imorgon åker jag till umeå med några polare för att hälsa på hos david hela helgen, det blir party.

haha gu va kul blogg jag har. nu vet ni vad jag har gjort varje dag hela veckan ni undrade säkert jättemycket.
jaja, puss.

fyra bilder lördag och en bild söndag från förra helgen.

ja ni känner ju till bästa bästa helgen och nu råkar det vara så att bästa agnes har publicerat ytterligare bilder på sin blogg och jag måste ju bara visa. 
vi hadlade, handtagen på papperspåsen gick sönder och det hela såg ut som en reklam där vi ägde och purjolöken stack upp precis perfekt mycket.
älskar denna bilden. tycker den visar hur bäst vi var i köket. alltså vilket team. hade så roligt hela tiden plus att maten blev gudomlig.
och här är vi alla (drygt att agnes inte är med på någon bild men hon fotade ju). så mycket kärlek.
jag och denizdarling snurrade som om det inte fanns någon morgondag.
vilket det såklart fanns, för då hängde ju delar av gänget hos jonathan.
ja ni vet ju redan hur mycket jag älskade denna helg så jag behöver inte säga det igen.

kvinnor bland blommor och en konstig helg.

jag har haft en konstig helg. 
i fredags var jag i piteå och det var bara så bäst och jag var så lycklig precis hela tiden.
på natten fick jag feberfrossa och skakade sönder. på morgon spydde jag galla samt fick utslag i ansiktet som spred sig ner på halsen. blev lite bättre under dagen och idag vaknade jag endast med extrem huvudvärk pga vattenbristen. 
konstigt att en helg kan vara så fantastisk och fruktansvärd på samma gång. 

hej här kommer en bortglömd klädsel.

jeansskjortan köptes på karltex i göteborg och är av märket lee. 
kjol från monki och även fast den knappt syns så vilar kånkenälsklingen på ryggen.

måste vara luften hon andas.

hej hej detta är mitt liv:
springer upp och ner för lärkans trappor och varvar mellan för långa mattelektioner då mitt räknehäfte förvandlas till ett skissblock, kramar paulina (och andra såklart) så mycket jag orkar och på estetiska kommunikationen andas vi med hela kroppen och fortsätter repetitionerna inför vårens kommande föreställning. 
utanför skolan sjunger för det mesta sofia jannok i mitt huvud medan jag springer mellan condis, bussen, max, biblioteket och pontusbadet (just det jag har börjat simma, det är så skönt och lugnande för både kroppen och psyket). 
på nätterna har jag djupa och odjupa smskonversationer med vänner, skriver om livet i hemliga böcker och pluggar låttexter. 
och så försöker jag hinna med att sova så mycket som möjligt, går sådär. 
om tio dagar fyller jag sjutton, vintern är vacker och jag mår bra. 

ännu mer lördag pga bäst.

kommer från denise (@frokendenise) my (@myykieri) jonathan (@ferocioussmith) agnes (@instagnes)

söndagen.

efter att jag somnat med fnitter i magen vaknade jag sent på söndagen och gick sedan till jonathan där det var brunch med färskpressad apelsinjuice, american pancakes med blåbär och riktig amerikans sirap pga de är ju faktiskt amerikaner. vi åt och skrattade åt högstadieår i skolkataloger och dog pankaksdöden i soffan och lyssnade på jonathan som gjorde rymdljud med sina pedaler.
när det började skymma gick jag hem, åh-ade åt ungefär allt på p3guld och söndagen avslutades med att hela familjen såg svenskt drama framför tv:n alltså förstår ni vilken fantastisk helg jag har haft? 
tror inte ni gör det.
är så glad hela tiden bara förstår inte vad som händer. var är januaridepressionen? inte i mig i alla fall.
 

lördagen.

jag vaknade upp med tilde och paulina. vi duschade oss fräscha igen efter gårdagens bravader och sen gjorde vi krämig pasta med massa ost.
när klockan närmade sig halv fyra tog jag bussen till agnes.
för att träffa dessa damer! ni kommer väl ihåg den exceptionella måndagsmiddagen då våra manliga vänner klädde upp sig lite extra bjöd på trerätters? nu var det vår tur att bjuda tillbaka. 
köpte massa råvaror och hackade och skar och mixade och saltade och pepprade och rörde om och dansade/sjöng med till edith piaf och carla bruni. 
my. hon var tyvärr tvungen att gå rätt fort eftersom hon var dubbelbokad, hur som helst var hon vacker som ni ser i klänning från malaysia man ba dö.
förrätt: avocado med rödlöksröra.
huvudrätt: rostade rotfrukter med kikärtsbiffar och tandoorisås samt sallad (med feta ost mmmm).
efterrätt: gammeldags vaniljglass med hemgjord kolasås.
tyvärr kunde varken emilia eller philip komma och det var synd men maten var god i alla fall.
agnes och jonathan. 
gustav.
vi spelade rappakalja och gjorde vårt bästa för att hitta trovärdiga förklaringar till ord som pokkapulla och filmer som två bananer. här är johannes.
david hade kommit ändå från umeå vilket gjorde det hela ännu lite mer festligt.
för kanske första gången under hela tonåren hade jag ingen bh på mig i offentligt sällskap pga den rygglösa klänningen och alltså vilken känsla. ingenting skavde eller kliade och jag var inte ens obekväm. 
grabsen hade inte heller det.
det poserades inför kameran.
denathanälsklingar.
kvällen fortsatte utan kameran då vi dansade funkdans och denise kittlade mig så jag låg och kved på köksgolvet. vi hade mer eller mindre djupa/odjupa samtalsämnen och jag gosade med agnes lillebrors orm runt halsen klockan tre på natten (p.s. de andra vågade inte förutom agnes då och david var bara lite rädd)
när jag, jonathan och david gick hem gick vi över isen var det var kallt, himlen skiftade i grönt på sina ställen och karlavagnen var inte alls där den brukar vara. 
 
kunde jag haft en vackrare lördagkväll? nej.

fredagen.

efter skolan begav jag mig till condis med mina darlings paui och deniz. det var lika slamsigt och viktigt och underbart som vanligt och jag fikade både toscamazarin och chokladboll, alldeles utmärkt. 
när paui gick kom jonathan som hade jättesnyggt fika. ni ser inte pga svartvitt men det var tema grönt.
senare på kvällen var det dags för välgörenhetskonsert som min vän emilia (hon med gitarren) ordnade som projektarbete. 
tellus spelade och de var jättebra.
lika så några fina tjejer från estet: johanna, sara och elin.
tildeälskling var konferencier och jag och stina blev rörda i hjärtat varje gång hon kom upp på scenen och var bäst.
barnen spelade också!
och rubberband, très bien säger jag bara, très bien.
när konserten var slut promenerade jag med sällskap till laura som hade inflyttningsfest och på samma ställe firades även stinas (ny vän) sjuttonde födelsedag! temat var 60-tal och här sitter jag på golvet och är fab.
lauras lägenhet är förmodligen den bästa i hela luleå.
och här är hon!
och här syns stina och tilde.
åh det var bara så mysigt och bäst.
efter en stund kom ännu mer folk som hade med sig chokladkaka.
och då blev det så trångt så vi ramalde över varandra hela tiden.
alltså hur vackra?
lovisa, amanda och filip.
fanny, laura, andra filip och tilde.
hela kvällen var som en film och jag tänkte att det är ju det här jag kommer berätta om när jag om sextio år sitter på altanen till mitt gula hus och tittar ut över havet och berättar om min ungdom för mina barnbarn. det är ju det här. allt var så fantastiskt. 

en lukt som luktar som en rygg jag rört vid.

jag har haft en så bra helg. en sån där man kanske bara har absolut högst sju av per år för att den bara är så bäst hela hela tiden, och tänk då att det finns fyrtiofem andra som inte blir kvalificerade.
ni får veta när bilderna känner sig redo. 
imorgon börjar skolan och det är lagom tråkigt. 
kyssen så länge. 

a take away show.

det finns ett projekt som heter a take away show som presenteras av la blogothèque. vincent moon är en av regissörerna som skapat dessa fantastiska produktioner som går ut på att ett band eller artist spelar en akustisk version av någon av sina låtar medan personen/personerna promenerar fram längs paris eller san franciscos gator. detta är bara så vackert så jag måste visa er. kan sitta i timmar och bara se film efter film efter film. här är några favoriter.
 
beirut - nantes
lianne la havas - no room for doubt
lykke li & el perro del mar- dance dance dance
we were evergreen - summerflings & baby blue
first aid kit - in the morning & sailor song
 

helgen vecka två.

jag har haft världens bästa helg, alltså verkligen. 
i fredags tog jag med mina bästa annor till piteå där vi på ett mirakulöst lyckades ta oss till efs i blåsmark för att träffa våra piteåvänner. det var gudstjänst och café och spex och jag var dålig på fia med knuff. när klockan blev mycket gick de andra medan jag och mina vänner stannade kvar, och då kom ännu fler vänner. under natten spelade vi piano och gitarr och pingis samt promenerade och pratade och tittade på trollkarlar på youtube och jag och david dansade mystisk dans. 
somande vid halv sju på lagom hårda kyrkbänkar och sov dåligt fram till tio då vi alla vaknade och var hungriga och genomfrusna. då gick vi ut och förbluffades av det otroligt vackra landskapet (alltså denna by är så fantastisk) och så gick vi till hannes vars snälla mamma bjöd på varm choklad (och frukost). 
efter husesyn och att aron lärt mig grundläggande teknik om hur man löser en rubiks kub vinkade vi hejdå till två av våra vänner och välkomnade matilda för att åkta till piteå havsbad. det var bäst och jag pratade franska med en fransyska som undrade vart la piscine låg. 
sprang till bussen och åt på max där jag träffade tilde och annette (!?). alla smakade på min vegburgare som fick godkänt och jag var nöjd.
efter middagen åkte vi till aron för att spela spel och äta glass och det var mys. lite senare bar det av till emil där det var massa piteåpersoner, såg lite sagan om konungens återkomst och tittade lite i skolkatalogen osv. 
så blev klockan plötsligt kvart över tio så jag och anna fick skjuts till busstationen och på bussen hem summerade vi hela lilla resan och kom fram till hur otroligt mycket vi tycker om våra nya vänner i grannstaden.
nu är det söndag, jag klär mig i grått men är mer än färgglad på insidan.

kom tilda, kom. vi behöver inte dem, nej kom.

alltså jag mår så bra.
är lycklig mest hela tiden.
fast samtidigt arg (på patriarkatet tillexempel, herre alltså) och blir så ledsen över att det lurar med sig så många oskyldiga själar för att sedan bara mata dem med sina äckliga ideologier. men samtidigt blixtrar och sprakar kärleken i hjärtat för alla systrar och bröder som aldrig ger upp och fortsätter kämpa. 
och vad gör jag annars? har haft lov och lunchat och fikat och fikat ännu mer och haft djupa smskonversationer långt in på nätterna och skrivit dagbok och haft livsviktiga samtal bakom hundra koppar té och kramats och saknat och luktat citrongräs och läst ut böcker och druckit oboy i sängen och träffat nya människor och ätit pizza med fyra sorters ost. 
nu har skolan börjat och det känns bra. 
om januari fortsätter såhär vet jag inte hur det kommer sluta. 
hoppas ni mår bra. 
 

året var tjugohundratolv.

JANUARI
januari var min jobbigaste månad. hade precis kommit hem från livskraft och var lycklig men sen hände allt det som inte får hända och livet gick sönder. kommer inte ihåg så mycket från denna månad eftersom jag har förträngt stora delar av den men något som var lite trevligt var i alla fall krokodilfika med filip (typ första gången vi hängde, åh), fick en ny crush = ryan gosling = jesus så het, fotade mitt hem för att få inspiration (lyckades inte) och hängde med vänner i tildes garage. 
FEBRUARI
februari var inte heller så kul men lite bättre i alla fall. lånade massa musik på biblioteket, ångesttränade jättemycket, fyllde år = bjöd på brunch och åkte sen på konsert i boden, emma kom till luleå en helg och det var jättefint och bra och viktigt som alltid, var konferencier på kraftsamling vilket var väldigt utmanande och utmattande, hade party med tema hav (bild: jag som matros och stina som skatt) och såg mycket film.
MARS
i mars började jag äntligen bli lite gladare. dock var det intagningen inför spets så ungefär all min energi gick åt till att oroa mig för det. för att tänka på annat gick jag på minus 30 och sofia jannok samt laleh var bäst, hade emmahelg igen, hade mellokväll med favoritpersoner, tog tåget själv mot göteborg och stannade en timme i stockholm för att maxa med tilde. väl framme på västkusten (där det typ var vår, lyckan) sov jag tätt intill min syster och vaknade av solsken, drack dyrt kaffe, köpte massa dyra kläder och andades hav med mormor.
APRIL
i och med april började våren blomma och livet blev roligt igen. jag åt finmiddag med favoriter, köpte nya skor, pyntade påskris och läste i solen på altanen. spelade spel och gestaltade allt möjligt hos saga under earth hour (detta var sista mars men jaja). tog agnes under armen och tillsammans åkte vi till gällivare för att hälsa på emma och jag åkte slalom för första gången på cirkus fyra år och det var fantastiskt. april bjöd även på ännu en middag med andra favoriter och ett glatt besked om att jag kommit in på spets.
MAJ
maj var stressig men jag försökte att inte plugga ihjäl mig (vilket jag gjorde första halvan av nian). utanför skolan åt jag ananas och lyssnade på lana del rey på svartöberget med alven, tilde och stina. åkte en vecka till spanien och levde på solmogna tomater bland små vita byar uppe i bergen samt diskuterade intressanta ämnen på kvällarna med kloka vuxna människor. åkte till emma igen fast tog med mig gustav, johannes och jonathan denna gång, vi hade jättekul hela hela tiden, alltså bästa helgen. fyndade på swapen med nya vänskaper, födelsedagsfikade för ludvig med favoriterna på take away och jag klippte håret så det blev fint och fluffigt.
JUNI
åh nu kommer vi till kanske bästa månaden. slutade nian (äntligen) och hade världens finaste avslutningskväll/natt/morgon med några klasskompisar i en stuga i skogen. det var pride i luleå (alltså så bäst) då det bjöds på parkhäng, föreläsningar, parad och teater. midsommarafton firades hos jonathans farmor och farfar på en ö, vi grillade och (de som var dumma i huvudet) badade (och frös ihjäl) och så bastade vi och min telefon försvann. sen var det dags för mig och emma plus hennes gällivarekompisar att byta tåg hundra gånger för att komma till borlänge och peace and love. alltså, denna festival. kan inte ens beskriva den totala lyckan och perfektionen. 
JULI
efter peace kramade jag emma en sista gång innan hon lämnade landet för ett år i australien. för att bota sorgen (och förkylningen festivalen drog med sig) åkte jag till mamma och mormor i göteborg. vi promenerade vid havet och åt sockervadd på liseberg och jag köpte hösttröjor. efter en dryg vecka lämnade jag den västra sidan för att bege mig till den östra. i huvudstaden träffade jag min bästigaste kusin yrsa. vi gick på naturhistoriska, picknickade på skansen och fikade. efter några dagar i lägenheten åkte vi till deras hus på landet där vi drack mängder med chai, bakade mangokakor, läste böcker och tittade på åskmoln samt gamla vrak. bästa veckan. kom hem till norrbotten, gick på the hives med jonathan och johannes och var allmänt fab.
AUGUSTI
augusti var jobbmånaden men som tur var hade jag ett väldigt roligt jobb = ledare på musikläger. under de två veckorna skrattade jag så magen gick sönder, ställde fram chokladmjölk, torkade tårar och klädde ut mig till banan (eftersom vi även repade med tillsammans-gänget under veckan, åh älskar er). efter kollot var jag ledare igen på ett mindre men ack så viktigt kojbyggarläger för kyrkbarn, så mycket kärlek. när allt jobbande var avklarat hade jag världens bästa dag med tilde, stina och saga. så perfekt bara. såg markus krunegård och alkbergs begravning på musikens makt med filip och lovisa, åt glass i trädgården med min syster, klippte luggen, var skurk på fest hos emilia och började gymnasiet.
SEPTEMBER
i och med gymnasiet hände väldigt mycket så jag var ganska stressad men hade samtidigt väldigt roligt. var på maskerad hos saga, lyssnade på magnus ekelund på rädda jorden-festivalen i svartöstan, gick på boksläpp, femipyssel och kulturnatten (där jag fotade barnen bland remsor i konsthallen). tree things bildades, åt middag hos my med jonathan och philip, blev vegetarian, köpte kläder plus böcker för sammanlagt elva kronor på röda korset (!), lyssnade på simon and garfunkel genom filips nya vinylspelare, ritade arga farbröder i matteboken och älskade estetisk kommunikation mer än något annat. 
OKTOBER
oktober är också en sån här kaosmånad då jag inte fattar hur jag hann med allting. hur som helst var det bland annat singing people together-vecka så sydafrikanerna kom och vi sjöng hela hela tiden. gick på blueskonsert med filip och lovisa och det var bäst, blev bjuden på finmiddag, åkte på tillsammans är vi olika-turné med spetsarna plus annat folk och det var lärorikt och jätteroligt och jättejobbigt. åt tacos med mina bästa feminister hos jenny som bor på vackraste stället i världen typ och for till göteborg för att se min syster spela teater (och fika massa och lyssna på progg och prova spetsklännigar och äta apelsiner i sänger och gå på chess). 
NOVEMBER
stressen höll i sig men det gjorde glädjen också. hade den "sociala torsdagen" då jag endast gav uppmärksamhet åt mina vänner så jag hade bästa fikan någonsin med denise, åt sushi med klasskompisar och sen åkte vi till jennie och hade mys. det var lördagsrock och mina vänner spelade och de är bäst allihop. var utklädd till kortlek på halloween i skolan, spelade för landshövdingen, lyssnade på walter bob på krokodil, tittade på serier hela tiden och såg bitchkram med jennie på bio, så bäst.
DECEMBER
julemånaden började med öppet hus på skolan och orkesterrep. dagen efter var det konsert och det gick bra. jag och paulina köpte ett kilo godis (plus glass) och hade aliaskväll med filip och lovisa, tilde hade julknytisfödelsedagsfest och jag skrev listor. åt asgod middag med kompisar före sångkväll på skolan och i december åkte tillsammans är vi olika-föreställningen till älvsbyn för att upplysa ännu fler ungdomar om hur fullständigt onödigt rasism är. i skolan var det julshow, kantat och lärarrock och hipp som happ fick jag jullov och några dagar senare var det julafton och efter ytterligare några dagar åkte jag på årets bästa läger och hade the time of my life.

det var mitt tjugohundratolv. turbulent, jobbigt, knäppt, innehållsrikt och fantastiskt på samma gång.
 

instagram december.

la sång på musikhögsskolan och köpte julklappar.
hade indisk afton med my och myste i marcus studio en torsdagkväll.
åkte buss med babes och hade julemys hemma.
gick hem från svartöstan och julpysslade på efs med bästa personerna.
bakade lussebullar och åt middag hos my igen.
åkte buss längs norra hamn och var glad på lucia i skolan!
på skolans väggar hängde bilder på vänner och jag själv hade docshäng på max.
julknytisfödelsedagskalas hos tilde och gymnasiebussen var julpyntad <3
julshow och kantat.
lärarrock och julaftonsmorgon med ronja rövardotter.
gosade med kompisar och vinkade hejdå åt december med paulina.
 
 

ännu mer livskraft polar.

gustav och jag vid kvällsfika.
älskade kvällsmöte.
frida och johnny, vinnare av maskeradtävlingen! alltså så bäst.
filip och anna! 
<3
jonatan och lukas som romeo och julia. alltid så storslagna.
malin som lilla my vid twilightbordet! varje bord (på nyårsafton alltså) döptes efter en film, hamnade tyvärr inte vid star wars bordet utan vid karlsson på taket vilket inte var speciellt passande.
eftersom att jag var prinsessan leia och gustav min han solo-dejt.
bilderna kommer från denizdarling.

livskraft polar tjugohundratolv.

alltså.
var ska jag ens börja?
ha högläsning av vita kränkta män, pussa och krama så mycket jag orkar på anna och maja som jag nästan aldrig träffar, lära känna andra anna, prata patriarkat halva natten med denise, sova med greven, inte orka ens förstå lite av allt schackspelande, promenera till efs för de finaste kvällsmöterna i världen med hela kyrkan pyntad med ljusslingor och varma tyger, lovsjunga min nya kompis jesus, gråta av förvirring vid förbön, ha allsång med petter, frysa ihjäl på vägen till coop, vara svart och svår i jonathans docs, skratta sönder magen vid spexen, diskutera viktiga och oviktiga frågor med min smågrupp, gå på röda mattan med gustav som han solo på nyårsaftonskvällen som har filmtema, hitta fyra andra star wars-karaktärer och teama med dem, skryta över min utklädsel medan jag blir matad av filip (eftersom det var det som stod på våra lappar under tallrikarna) skåla i trocadero och få tolvsslagspussen mellan tomteblossen, fangirla funk jesus 2 med aron som förövrigt vinner det magiska chokladägget. hoppa/dansa/leva till don't you worry child med stroboskopets blinkade över hela världen och få extrem träningsverk i vaderna av detta cirkus tjugofyra timmar senare. springa omkring med ballonger i håret och göra bästa dansen med anna och hannes i gympasalen. få världens vackraste dikt av aron. spela rundpingis timme efter timme och få lektioner i överskruv av david halv nio på morgonen utan en sekunds sömn innan. diskret slå mig själv i ansiktet på gudstjänsten för att hålla mig vaken och sedan ha seperationsångest och krama hundratrettio personer vars namn jag knappt känner till men som jag ändå tycker om så fruktansvärt mycket för att vi faktiskt har varit på världshistoriens bästa bästa bästa läger tillsammans.
 

juldagarna.

det är dagen före julafton och jag slår in alla paketen och hela huset luktar gran.
det är julafton och jag myser med min lilla familj. öppnar fantastiska paket och får besök vid middagstid av farmor och faster då vi alla frossar i alla möjliga slags sallader och västerbottensostpaj. vid den lite senare timmen spelar vi tusen ord och jag är den enda som vet vad litotes betyder.
det är juldagen och jag och min syster börjar dagën med massa choklad och svensk film under den nya pläden. efter några timmar åker vi till farmor för mat mat mat och mys mys mys och ja det var väl min jul.

jag har gömt och suddat ut mig, gett mig själv besöksförbud. känt mig blind och känt mig bortgjord, känt mig knäsvag känt mig sjuk.

hej. 
jag har varit vaken trettio timmar i sträck. sedan sovit arton timmar i sträck. sedan levt livet i ett sträck.
snart kommer de roliga inläggen, håll ut vänner.
 
 

RSS 2.0