hör du mig?


kulturtantdagen.

en sak som jag, denise och stina har gemensamt (förutom det brinnande intresset för feminism) så är det kulturtanter. alla typer, alla varianter. de är våra stora idoler i livet. därför bestämde vi oss för att ha en kulturtantdag då vi helt enkelt lever som en kulturtant, här kommer den.
regn, det perfekta vädret för kultur. lyssnade på kulturnytt vid frukosten och monica zetterlund på bussen.
hjälpte stina att sätta upp kulturtantknuten med en penna. 
i skolan visades dansföreställning.
efter det bar det av till kulturens hus. jag läste artikeln om lena nyman (igen) i DN kulturdel. 
efter någon timme gick jag ner till kulturcaféet för att fika med hippie-kulturtant och kyrk-kulturtant. efter en stund kom en farbror fram till oss och var virrig och berättade om sitt liv och sa åt oss att ha roligt och resa till australien och det lovade vi att vi skulle göra.
dagens sista kulturinsats var att gå på kulturskolans uppsättning av ett sceniskt musikpoem, så bra. fler bilder kommer imorgon. 
det var den kulturtantdagen. 

teatertips.

tips ett:
hör du mig? (<hänvisar till amandas inlägg<) detta verkar bara bli så bra att alla borde se. 

tips två: LUBU - luleå barn och ungdoms teaterfestival! det finns så extremt många föreställningar och seriöst alla verkar vara fantastiska men eftersom jag inte har så mycket pengar eller tid kan jag inte se allt. har i alla fall bestämt mig för att se tre stycken och eventuellt fyra andra till h e h e. 
men ja vill i alla fall tipsa er lulebor eftersom det är mycket sällan vi får ta del av såna här kulturevenemang och jag tror verkligen att det här kan bli så himla bra. 
 

fuck your man, it's my name that he's screamin'.

igår reppade vi trädgårdsgatan, luleå. vi alla trivdes i våra alteregon (till och med stina) och sjöng natalie's rap hela kvällen. 
de två nedersta bilderna tillhör @lovisalek och @mattispotatis. 
idag, medan halva min stad fyndar på arcusloppisen äter jag godis i sängen och gräver ner mig i svt's öppna arkiv herregud är jag i himlen eller? 

en lögn blir lätt en sanning när den kommer inifrån.

hej nu mår jag bättre och jag är väl fortfarande konstig men mår inte lika konstigt. 
det var väl det.
eller nej just det, imorgon är det hiphop-fest hos filip yeah yeah det blir kul. 

har ni något annat kul att berätta kan ni ju göra det haha, jag har inte det. 

hipp hipp hurra för aprils (årets) konstigaste inlägg.

hej bloggy jag mår konstigt.
igår låg jag på köksgolvet hela kvällen och spelade in klagande vines och kände mig äcklig.
men idag målade jag lite eyeliner på ögonen och då kändes det ändå bra igen. 
fast jag snyftar och gråter till helt vanliga blogginlägg jag läser (ingen aning om varför) så det var ingen idé egentligen. å andra sidan är det alltid roligare att gråta om man verkligen ser hur mascaran rinner, typ tillfredsställelse. 
andra snorar över pollen jag snorar över något annat, typ våren inuti - grus vind sol damm.
i skolan brukar jag låna diddleys flamingokeps och jag trivs så väldigt bra i den!! kanske ska skaffa keps, wow.
igår efter att lyssnat på diktuppläsning promenerade jag och skrev ner massa texter och grejer i min telefon, kanske blir något av det. hoppas, om jag vågar. vilket jag aldrig gör. aaahhh.
det kommer nya människor till mitt liv och andra som börjar försvinna. tycker det är knäppt men det ska väl vara så, eller?
jag är sjutton år men hur sjutton ska man vara då kan någon berätta snälla jag kan inte hantera mig själv. fast det kanske är det som är grejen.
jag har nästan slutat plugga, kommer inte ihåg hur man gör, vet inte om det är bra eller dåligt. 
på svenskan ser vi youtubeklipp med fredrik lindström om dialekter, älskar fredde SÅ HIMLA MYCKET + min svenskalärare förstås.
jag får brev men skriver inte tillbaka, skärp dig linnea. 
jag vill ha en hund så EXTREMT mycket. ser hundar överallt hela tiden och jag vill bara äga allihop.
i måndags när jag mådde dåligt struntade jag i att prata med "hippa" personer om "hippa" saker utan lärde mig åka longboard till willys med diddley och benjamin istället, där köpte vi sammanlagt åtta wienerbröd jättebilligt och satte oss på en bänk där fullgubbarna brukar sitta och så åt vi våra wienerbröd under tystnad och sen lekte vi i lekparken.
det var nog veckans bästa. 
jag lyssnar bara på den här och den här med paolo nutini vem är människan ens? gåva från ovan. 
svenska nationella handlar om framtiden och alla verkar vara rädda för den men jag tycker att den är härlig. fast just nu skulle jag bara vilja spola fram tiden ungefär femtio år och sitta i mitt gula hus vid havet och måla träd med tuschpennor över sudokun och lyssna på p1 och helst ska det regna.

rysk afton hos erik två.

bäst bäst bäst.

 

rysk afton hos erik.

blixteliblixt här har ni lite lördagkväll/natt. åh det var så bäst och alla var så snygga/ryska/fantastiska. erik fixade rysk tre rättersmiddag och en rysk ordlista på snuskiga ord som vi kunde lära oss. lyssnade på den ryska spotifylistan och dansade i köket. började även leka ryska posten som efter en stund övertogs av sanning eller konka eftersom det är roligre wiho. och så gjorde vi massa annat också såklart men ja allt ägde och erik äger som kom på denna brillianta idé om en rysk födelsedag och utförde den på allra bästa vis.

fönstret det är öppet nu. utanför finns bara du. ta min hand och håll den hårt. nånting kanske kan bli vårt.

nu har jag varit i en riktig bya by herregud alltså. vi gick runt typ hela örarna och paulina pekade och berättade om alla människor och stigar och djur och barndomsminnen och så bestämde vi att till sommaren ska vi paddla kajak och cykla till brändö hamn.
vi har ätit godisglass och kollat på let's dance i hennes säng och hällt grädde i kaffet och jag fick gå in på typ världens minsta ica. mmm bäst. 

ikväll är det först konsert på efs och sen har erik rysk afton OCH det är himla tio grader ute och hela jag luktar typ grus mmm dör vårdöden älskar lördag. 

det är inte hur man har det, det är hur man tar det.

ett stycke torsdag.
nu ska jag åka till paulina. jag hoppas på godnattkram och livsråd av hennes mamma. och ett besök på ica.

when it hurts the most. i'll push a little more. i'm back where i started at. you know i'm a little lost.

hej här ser ni en som skrivit klart sitt tal till svenska nationella och måste städa och är trött hela tiden och försöker att inte ångesta över träning och har ny randig favorittröja från pingstkyrkans secondhand och åt kakor till frukost idag och cyklar överallt och har köpt en baddräkt för första gången och borde sätta upp fotografierna på väggarna och inte hinner läsa skönlitterärt och vill lära känna berlin och måste göra himla gemuläxa. 

the sun will blind this frozen grounds.

hej å hå här kommer några lördagsrockbilder från när tree things spelade där. kunde inte låta bli att förvandla dem till svartvitt (pga svartvitt äger alltid) men fotograf är tommy björklund från kulturskolan. 

ikväll har vi framfört två föreställningar av tillsammans är vi olika och ja, det känns alltid tomt och konstigt efter ett sånt här projekt men i maj gör vi om det igen så det är lugnt för den här gången. 
 
nu ska jag äta småkakor.

mumingifsmåndag som tröst för att det är måndag och inte fredag.


punktera min tro och släck mitt hat, all min längtan, allt jag har. ge mig din hand eller ett ankare, bara något som sätter stopp.

oj oj oj den här veckan har bara varit rep spelning rep spelning rep spelning omvartanat, men det har varit fint. tree things har verkligen kommit igång ordentligt och kanske spelar vi in något i maj. 
imorgon fortsätter musicerandet då tillsammans är vi olika-repetitionerna börjar om igen, det blir bra. jag saknar musikerna och musiken och lukten av svett och hårspray och sladd. jag trivs så bra med den lukten.

när vi ändå håller på kan vi ju prata lite om vilken sorts musik jag lyssnar på nu för tiden. 
viviann - sofia jannok hon påminner mig om var jag faktiskt kommer ifrån och att jag faktiskt älskar det. åhh snart kommer hela albumet det kommer bli fantastiskt.
titania - mando diao på umeå open måste jag säga att mando diao med sitt infruset var den allra bästa akten. hela konserten var som att titta på en film. herregud jag både frös och rös. den här låten sjunger en fantastisk kvinna som heter linnea och hon stod där som älvornas drottning i sin långa vita klänning och sitt kortklippta hår och jag grät.
innan bomberna - kristian anttila ja det går nog inte en dag utan att jag lyssnar på honom och den här låten på nästan fjorton minuter har fått trösta under sömnlösa nätter och för långa tågresor. 
tribute to linn - anna ternheim av någon anledning är det först i vår som jag verkligen upptäckt annas musikaliska mästerverk. den här är så enkel och naken och avskalad och perfekt och jag har gjort en hel lista med anna-favoriter.
mannen i den vita hatten (16 år senare) - kent kent kent älskade kent den här upptäcktes någon gång i vintras då det var som allra kyligast och på något konstigt melankoliskt vis så bara värmde den.
storstadsblues - zacke den här mannen gick på samma förortskola som jag och hela det här albumet är bara så magiskt. i början kunde jag gå omkring i korridorerna och gunga och sjunga med och inte lyssna på något någon sa för det här var så mycket viktigare och bättre.
the scientist - coldplay jaja jag vet att den är överskattad jaja jag vet men herregud jag kan väl inte rå för att det är världens vackraste kärlekssång?
no room for doubt - lianne la havas en alldeles nyfunnen röst som jag har blivit totalt förälskad i. 

det får räcka för den här gången. 

golmma almmi baján.

åhh detta är cirka det bästa någonsin, kristian och sofia i karja landskap sjungandes på världens vackraste språk. ville visa tidigare men glömde. 
hur som helst lyssna lyssna lysna. 
 

umeå open-helgen instagram.

dansa skrika sjunga gråta bli euforisk bli arg frysa svettas gosa slita äta sova skratta leka leta leva.
tror den här helgen ska få bli nedskriven i detalj i min hemliga anteckningsbok. 

umeå open-helgen.


turbulent helg turbulenta upplevelser turbulent musik turbulenta människor turbulent liv.

stå helt still. upprätt, livrädd som jag. slumpen kanske för mig ända dit.

HEJ idag är den tröttaste måndagen i mitt liv tror jag. herregud.
helgen var i alla fall jätteknäpp och jättebra och jättekonstig och jättefantastisk.
jag har hundratusenmiljonersmiljardersbiljardes skolarbete och annat som skaver i hälen.
hur som helst så har det gått en vecka av april och efter april kommer maj som alltid går jättesnabbt och då börjar det bli varmt och sen är det plötsligt juni och då slutar i princip skolan.
håll ut.
håll ut.
håll ut.

gick till skolan med min nya ryggsäck men låtsades som att det var en rymddräkt.

imorgon ska jag, lovisa och stina ta bussen fyra timmar söderut för att gå på UMEÅ OPEN. så himla extremt superpeppad. vi bor i en lägenhet precis i stan och kommer nog hänga med lite annat folk från vår skola som också ska dit. 
okej jag ska alltså få sjunga med till kristian anttila, känna pulsen till britta persson, dansa till shout out louds, gunga med till mando diao, gråta i hjärtat till frida hyvönen och hoppa tills fötterna inte orkar mer till movits.
kommer hem på söndag, vi hörs då lovers.
 

instagram mars.

orientalisk queerafton hos my! det var bäst.
hade feber och läste å alla kära systrar där bilderna tar mig tillbaka till sjuttiotalet ååhhhh.
ville inte gå upp och en söndagmorgon äventyrade jag och en trött stina på mjölkudden.
åkte buss med lovisa och hade rast med laura och jonas.
födelsedagsfikade för jonathan och typ alla mina bästa personer var där!! annars bodde jag på teatern en vecka.
tisdagssvår och hylla (som jag snickrat själv, cred till mig) i köket.
denathan och jag hade goskväll och mamma fyllde år! här är bild på henne i tjugoårsåldern.
 
 

påskelipåskdag.

träffade ett knyppe människor för att fika på museet.
johannes skulle på hockey efteråt och david drack kaffe.
gustav och denise love love love.
jonathan hade tigerskjorta.
efter the fika gick vi till gustav för att äta godis och spela xbox och det var asroligt!! jag ägde ut david och gustav lovade att jag ska få vara med och lana nästa gång.
hejdåade det sällskapet för att handla middag till ett annat.
nämnligen till stina och paulina.
pratade om sex.
sen kom lovisa också! alltså gulle.
och då tog jag fram en stor påse med kläder som de fick välja och vraka mellan! och så blev det modevisning till beach house.
stina hittade bland annat svart klänning med vinröd pricking blus under. gah så fint på henne.
lovisa såg ut som håkanfan.
paulina hittade tröja med extra ordinär luva.
ahh himla pocahontas.
sen åt vi glass och tittade på girls och somnade i kudd- och täckhav.

and she'd never have to know what it's like when your heart breaks.

april hälsar välkommen med:
~ tre trötta älsklingspersoner i min soffa iklädda myskläder tittande på girls ~
~ glass och cheddarostmackor och apelsinjuice till frukost ~
~ sol sol sol ~
~ mandelskorpa ~
~ asfalt asfalt asfalt ~
~ kalla vårvindar ~

hej och hopp nu blåser vi bort vintern hörni.
 

RSS 2.0