christmas oh yeah.

ja! jul! kul! lite såhär har det sett ut.
soffan kom hem vilket var so much fun, och med ens blev det pepparkakshusbygge på g.
+ val + kamp.
och små minimonster.
jag stressade svinmycket med julklappsfix men är ändå nöjd med resultatet. sofia fick bland annat en tipslista av mig (allmänna tips på grejer samt förklaringar till varför jag tipsar om just detta) vilket både är en nice ekonomisk + rolig lösning på presenthysteri-problematiken.
på julafton kom dessa gosisar. familjen plus farmor och faster.
farmor hade på sig sin norrbottensdräkt på sig och var jättefin <333333
en viss *ottilia från rovaniemi* vikarierade för santababy.
vi åt en massa massa svinsmaskig mat och alla blev såhär mätta. det blev en mycket lugn och harmonisk afton vilket ändå var fett skönt efter all skolstress.
jag fick endel nice presents typ en matberedare (kan äntligen göra en massa smoothies och soppor och röror!!) och choklad och tove jansson-kalender men bäst av allt var nog denna tröja, vill typ ha på mig den på antagningsproven till jazzskolorna...okej gud va töntigt ändå haha. men älskar den i alla fall <3
släktingarna åkte hem och mom and dad gick och la sig helt tidigt så jag och sofia ba "okej ehhmmm vad ska vi göra??" så vi låg och slamsade i soffan och var vakna bara för att. jag kollade igenom hennes skådespelar-kompis insta som är bästis med en viss adam lundgren och printscreenade lite pics på honom hehe woopsie. sen kollade jag videos med honom och H.H typ halva natten = mycket bra avslutning på julaftonskvällen!!
åh alltså morgonen efter julafton är fan den mysigaste, tycker alltid det!! vi åt frukost och kollade på blå ögon meeed...ja guess who. 
här ligger jag och spanar in min nya skrivbordsbild med min favvoduo (håkke o adam) för tillfället. nu börjar det nästan kännas lite jobbigt att jag har blivit så himla obsessed men tänker att det är en period och det är okej för att det alltid är okej att fangirla oavsett ålder eller livssituation. 
det var det!

om ni vill ha mig kära vänner, så kan ni få mig så lätt.

okej lite update i gifs lets go.
mitt naturintresse har ökat helt mycket på senaste tiden!! ser på dokumentärer men det är mest sorgligt för världen håller ju på att liksom gå under :(
det här är dock inte sorgligt utan bara jätteroligt!!! haha.
tjejer <3 älskar tjejer lika mycket som vanligt.
har alltid uppskattat one direction-fans jättemycket men har inte själv varit ett, men efter ett häng med paulina och annette där de visade en massa intervjuer och bilder nu så har louis stuligt mitt hjärta. han var min favvo redan från början men glömde alltid bort vad han hette :/ nu ska det bli ändring på det!!
GRINAR vill va med herregud. 
såg håkan på ullevi-filmen med agnes på bio och grät typ pga SO MANY MEMORIES coming back to me det var helt sjukt. nu lyssnar jag på live-albumet och alltså nä jag orkar inte mer sorry lets stop right here. 
eller okej nu kan vi sluta var ba tvungen att visa <333
något annat som är helt svinjävla sjukt är att florence + the machine kommer till way out west nästa sommar??? har alltså drömt om det här i flera år att hon ska komma till sverige och så ba kommer hon till min fucking favoritstad ever???? jag ska stå längst fram.
såg interstellar i lördags och den är ju egentligen lite läskig för mig mennnn alltså så bra och jättesorglig.
jag har förmodligen svinkoppor = ett stort sår vid munnen som gör ont och inte läker :( men jag försöker tänka som queen B, i'm the boss of that munsår och snart äre borta.
okej slut på update.

årslista yeah yeah.

har du gjort någonting under 2014 som du aldrig gjort förut?
sett håkan himla hellström på ullevi (bild), sjukaste jag varit med om. och rest utomlands utan föräldrar! kul grej. blivit lite koffeinberoende och lyckats åka till göteborg sex gånger under sex månader, saknar ändå :(
 
vilka länder har du besökt?
grekland, dublin och danmark.
 
vad har varit din största framgång under 2014?
att jag typ lyckats göra så mycket på egen hand? 1. RESA SJÄLV har aldrig rest så mycket själv tror jag. men också att allmänt ta ansvar över viktiga vuxengrejer och tankar om livet typ. SAMT att jag har våga träffa så mycket nya människor och låtit mig själv bjudas in i kanske märkliga men fett roliga sammanhang. släppt kontrollen lagom mycket hahah.
 
är det någonting som har gjort dig riktigt glad?
att dansa med saga och calle på pustervik efter världens jävla bästa konsert med highasakite under way out west till tre på natten och bli bjuden på taxi tillbaka till mariaplan när alla vagnar slutat gå <333 
 
och ledsen?
när jag och diddley gjorde slut.
jobbigaste jag varit med om. 
vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2014?
oj jävlar, skitmånga tror jag. men här är några (obs lyssna de är svinbra):
john mayer - slow dancing in a burning room
håkan hellström - för sent för edelweiss
tove lo - moments
markus krunegård - under broarna i skanstull
highasakite - i, the hand granade
 
har du varit gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
ja och nej. har verkligen haft stunder av exploderande lycka men har gråtit jättemycket med flera breakdowns eller vad man säger. 
 
vad önskar du att du hade gjort mer?
hängt med kompizar och läst böcker. önskar jag att jag sagt ifrån mer och varit argare. 
 
vad önskar du att du hade gjort mindre?
spenderat så mycket pengar heheh. och dömt mitt utseende. 
 
blev du kär i år?
ja, ännu mer i beyoncé och gbg och grey's anatomy.
 
bästa maten?
har ingen bild men det där gudomliga jag åt på moon thai en bit från haga.
annars var det på bilden fett gött också: tapas å pizza!!
 
favoritprogram på teve?
ooohhh svårt kanske mitt i naturen.
 
bästa filmen?
finns så många bra men under 2014 väljer jag nog love rosie, för att jag å lollo å paui såg den på bio i stockholm och hela stämningen var så jävla fin <333
 
bästa boken du läste i år?
kanske egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek av lena andersson.
och expeditionen - min kärlekshistoria av bea uusma.
 
bästa serierna du har sett i år?
jättesvåra frågor det här men dels blå ögon som håller på nu men annars grey's såklart och typ game of thrones.
är det något du saknat 2014 som du vill ha 2015?
roliga temafester!! och ett eget place att bo på. 
 
något du önskade dig och fick?
jobb = pengar!!! och en massa love from my friendz and family. 
 
vem har du saknat?
alltså typ alla fina och knäppa människor jag träffade i somras! och emma. 
 
de bästa nya personerna du träffat?
men gud det går ju inte att säga.
 
högsta önskan just nu?
SNÖ och öppna gränser. 
 
lista av amanda!

i bought no gift this year and i slept with your sister. i know i should have thought twice before i kissed her.

hello everybody. idag är det lucia, årets nästan mysigaste dag. är trött och imorse hade jag och mamma lussemys vid tvn. årlig tradition <3
det är svinvarmt i mitt rum men äre julemys så är det. 
ahhh seriöst håller på att dö det är så varmt hahah.
whatever, det är bara att ta på gosekoftan och härda ut. 
ikväll ska jag dansa på scen och kanske på klubb.
merry christmas kompisar <3

fyra favvobloggar.

eftersom att jag typ aldrig uppdaterar så tänkte jag tipsa om fyra andra bloggar ni kan läsa haha. 
i och för sig så är de också rätt inaktiva....
whatever det är alltid kul att titta tillbaka i arkiven!!
ALBATHUNDERPUSSY.BLOGG.SE
alba är nitton (tror jag?) och kommer från luleå. började lära känna henne när vi båda var ledare på kollo och sen har vi liksom hamnat på samma fester osv. det var hon som peppade mig att börja feminine vibe, kanske för att hon själv är en asjävlagrym dansare!! förra våren gjorde hon och hennes kompis sam en dansföreställning vid namn "let's talk about gender" som blev hyllad till tusen pga bäst. jag kunde tyvärr inte se den men har sett hela på youtube, gör det ni också!! bara att googla. HÄR är en av danserna de skapat tillsammans, så jääääävla bra omg. i höstas kom hon in på danscenter i stockholm och trivs med livet. bloggen består av mycket dansprat, men också oredigerade festbilder, gråa bakispromenadsfilosoferingar och badkar. läs!!
nu märkte jag att lilly inte har uppdaterat sen augusti woopsie men men. hon kommer också från lulebaby och är några år äldre men jag känner henne inte. tror hon fortfarande bor kvar i göteborg, syr en massa färgglada kläder och hänger i parker med friendz. lilly skriver väldigt roligt och inpirerande och är superklok med snygga bilder. det blir en hel det outfitbilder och bästisbilder vilket förmodligen är de bästa av bilder! in och scrolla. 
moa bor också i göteborg men kommer från kramfors (skitlitet ställe i typ ångermanland) och har inte uppdaterat sen i juni...men hennes senaste inlägg handlar om resan till seattle (!) = så värt att läsa liksom!!
moa är svinduktig på att måla, älskar hennes stil med olika material och färgkombinationer. hon har mycket bra känsla för rolig inredning och får allt som jag först tänker "gud va fult" att se så EXTREMT fint ut orkar inte :( 
hon skriver också humoristiskt på ett bra sätt och berättar om roliga händelser, badkarshäng med bästisar och magiska outfits. så värt att klicka på länken hörni!!
pauline kommer från umeå men bor nu med några kompisar i olso. fattar verkligen inte hur hon kan få till så himla bra bilder. snyggt brusiga som är grå utan att de känns som det och ljuset som smyger sig in utan att ta över alltså ja jag fattar inte. vill också få till det såhär bra :( vi får följa med på balkonghäng och partyyyyn och lite västkust (<3) ibland och fina outfits. hon var den första jag såg som hade blå vans old skool, de var så nice och hon hade så fina grejer till så jag var tvungen att köpa ett par egna som tyvär är sönderblekta nu men ändå. 
hon är värsta inpirationskällan till livet! det är okej att jobba på dagis och göra av med alla pengar på öl och blommor. 

instagram november.

november var en rätt dålig månad = mycket inaktiv insta. jag hade svinmycket kläder på mig men frös ändå samt hade framtidsångest på örnäset.
en kul grej var dock inspelning med min ensamblegrupp, fett skoj!! + en mycket bra bild på mig innan manifest on tour där jag lyssnade på nice band + en till största delen nice musikpanel som pratade om branschen.
vintern började närma sig och jag hade myspluggfika med dessa gullon.
eh ja det var typ november. 
 

höjer volymen så högt att det blir äckligt.

UPDATE!
det så skönt att november är över. december räddar mig <3
å andra sidan trodde jag att jag skulle dö när jag körde på E4an idag men allt gick bra. har bokat uppkörning nu!!!! känns sviiiinskönt fast samtidigt lite tråkigt pga kommer typ sakna min körskollärare, vi som brukar googla hundbilder och lyssna på metal.
på tala om musik så var det klubb makten i lördags! kitok spelade vilket var bättre en väntat? magnus var kul och jag stod längst fram och >kände det tunga beatet< med richard hahah men ja det var astrevligt och sen gick vi till allstar och dansade jättemycket. bild av amanda som också skrev lite om konserten!
när vi ändå är inne på det vill jag tipsa om wildharts nya singel på soundcloud som är skitbra!! och kolla in hemsidan den är jättefin tycker jag, bilden är tagen därifrån.
mer tips: dom kallar oss artiser på svt! maggio och edda magnasson och bob hund och just nu är det lilla namo! så titta titta det är alltid roligt med små musikdokumentärer, jag blir mycket inspirerad. 
okej nu blev det här typ bara ett musikinlägg haha men idag hade vi sista föreställningen med samarbetet mellan dans och musik, det blev helt bra och var jätteroligt fast svettigt att göra och alla är så himla duktiga <3 gråter lite tyst för att jag inte blev dansare pga så coola :(
ja hur är det annars då linnea? jo jag är svinnojjig pga detta obehagliga face och att det blir himla nyval??? känns som att sd kommer växa jättemycket men kanske inte och jag har ingen aning hur man ska rösta, taktiskt eller hjärtligt eller omg vet inte vad jag ska känna jag är bara chockad. vi lever i en historisk politisk tid.
i och med detta rekommenderar jag alla att titta på svts nya serie blå ögon, den är egentligen alldeles för läskig för mig men den handlar om ett het valrörelse då justitieministerns stabschef spårlöst försvinner, och där trygghetspartiet (aka sd) försöker få fler följare. den är obehaglig men väldigt intressant då det vinklas från flera olika håll, då man till exempel får följa en kommunal trygghetspolitiker, träffa hennes familj och se när hon lagar pasta som vilken människa som helst. den har fått mycket kritik för att vara partisk men jag tycker att det är en bra handling och allt är väldigt spännande (obs obs adam lundgren är med obs obs).
nä, nu får det vara nog. 
jag mår bra i grunden, heja vintern och snart är det jul. 

RSS 2.0